Nakon komemoracije, od 14 sati slijedi sprovod legendarnog Miroslava Ćire Blaževića. Lijes s tijelom pokojnika izložen je na Mirogoju, a mnogi su se došli posljednji put pozdraviti, pišu 24.sata.

Obred je počeo pjesmom 'Otišao je s mirisom jutra' nakon čega se izbornik Zlatko Dalić posljednji put oprostio od 'trenera svih trenera':

"Dragi moj Ćiro, uvijek sam ti govorio vi. Ali danas ću prijeći na ti da ti budem bliže. Okupili smo se ovdje da te ispratimo. Odlaziš na neko drugo, bolje mjesto igrati drugo poluvrijeme. Ovo prvo, zemaljsko, nažalost, završilo je. Ponosni smo Ćiro što smo bili dio tvog vremena, jer si bio dio svih nas. Da si sada ovdje, nasmijao bi se, pogledao nas i opsovao onako kako ti znaš.

Koliko je raje došlo zbog svog Ćire. Šefe, došli smo svi. Tvoja obitelj, tvoji prijatelji, tvoji sinovi 82. i 98. Svi smo Ćiro tu da ti se poklonimo i kažemo zadnji put hvala. Ne bi ti dao da danas plačemo, da tugujemo. To nisi bio ti, Ćiro. Uvijek je u tvom društvu bilo veselje, smijeh, sreća. I zato danas slavimo tebe i sve lijepe trenutke koje smo proveli s tobom. Gore na nebu čekaju te anđeli, Ćiro. Oni su veseli, dolazi trener svih trenera. Oni su te zvali da preuzmeš njihovu reprezentaciju. Skoro će kraj utakmice, gube 2-1, a samo ti možeš okrenuti tu utakmicu, samo je ti možeš dobiti. Ćiro, ti si bio pobjednik.

Falit ćeš nam, Ćiro. Falit ćeš svojoj obitelji pogotovo. Supruzi, sestri, djeci, unucima. Falit ćeš i onima koji su te poznavali i onima koji nisu. Ušao si u naše živote, obitelji, domove. Ti si naš, Ćiro.

Falit ćeš meni, Ćiro. Falit će mi tvoja podrška, savjet, zaštita. Tvoje riječi koje sam tako pažljivo slušao i upijao. Falit će mi trener svih trenera. Ali Ćiro, ti si bio puno više od trenera. Ti si bio jedan, jedini i neponovljivi Ćiro. Džentlmen, veliki čovjek. Gospodin, šarmer, motivator. Svima nama inspiracija. Samo ti si mogao nešto opsovati na televiziji, a nitko nije zamjerio. Samo ti si mogao reći neke grube riječi, a nitko se ne bi naljutio. Ti si bio istinska legenda i, usudio bih se reći, faca koja je hodala ovom regijom, Hrvatskom.

Dragi Ćiro, ostavio si nam puno toga. Bio si nogometni genijalac, imao si stila. Nisi bio kopija, bio si original i tebe nitko ne može zamijeniti. Volio si Bosnu i Hercegovinu, ali od svega najviše svoju Hrvatsku. Bio si veliki domoljub. I zato Ćiro, laka ti hrvatska zemlja, na dolasku u raj primili te anđeli i uveli u život vječni. Dragi Ćiro, neka ti je vječna slava".