Hrvatska reprezentacija remizirala je s Walesom rezultatom 1:1 na Poljudu u prvoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Andrej Kramarić zabio je za Hrvatsku u 27. minuti. Poljud je u posljednjim trenucima utakmice šokirao Broadhead, koji je zabio u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Dalić: Znali smo da je aut opasniji od kornera

"Bio je to šok. Nekad izgubiš, nekad dobiješ, nekad di da, nekad ti uzme, tako je to u životu. Imali smo svoje prilike, mogli smo zabiti i drugi gol, ali primili smo gol iz onoga što smo znali da je najopasnije, a to su prekidi za koje smo se pripremali. Imali smo takve situacije nekoliko puta tijekom utakmice. Znali smo da je aut opasniji od kornera. Bio je to šok za sve. Imali smo potpunu dominaciju, ali nismo zabili drugi gol, koji smo htjeli. Pali smo u drugom dijelu.

Uvijek te kvalifikacije startamo s lošim rezultatom. Livaja? Pao je na leđa i osjetio bol. Vidjet ćemo što će s njim biti. Ne moramo stvarati pritisak nakon ovoga, kvalifikacije dugo traju. Moramo na kraju biti prvi ili drugi i to je to.", rekao je Zlatko Dalić nakon utakmice za Novu TV.

"Htio bih čestitati Walesu na bodu. Znali smo da su opasni iz auta. Ne mogu ništa posebno reći u igraču koji je zabio gol. Dobro smo krenuli u drugo poluvrijeme, ali smo pali neko vrijeme. Nismo više bili tako sigurni i gubili smo puno lopti. Onda smo se u 70. minuti vratili dobroj igri. Dogodi se to nama nekad", rekao je izbornik na konferenciji za medije nakon utakmice.

"Perišić bi išao sam na gol da mu je Kramarić dodao. Nekad igrači reagiraju drugačije. Moramo poštovati suigrače u tim situacijama. Bio je Perišić u idealnoj poziciji. To nam se na kraju vrati i kazni te. Kramarić mu je trebao dodati."

"Modrića sam izvadio zbog reakcije publike. A u zadnjem napadu smo imali tri visoka igrača i taj smo skok morali odnijeti. Svi smo tu krivi. Trebali smo bolje reagirati. Moramo se sad spremiti za Tursku. Bit će nekih promjena, ovisno o tome kako se dečki osjećaju. Izgubili smo dva boda, ali idemo dalje", zaključio je Dalić.

Kovačić: Primili smo gol na najgluplji mogući način

"Dobro smo krenuli u utakmicu, ali nismo iskoristili svoje prilike i dobili smo gol iz auta. Nismo htjeli tako krenuti u kvalifikacije. Imao sam i ja dvije šanse, ali nismo ih iskoristili. Wales nas je kaznio na najgluplji mogući način.

Nogomet je takav. Trebali smo biti koncentriraniji u završnici utakmice, u tim zadnjim minutama. Protiv Turske će biti teško u gostima. Oni su jako dobri doma. Želimo osvojiti tamo tri boda", rekao je Mateo Kovačić.

Sosa: Pristup je bio pravi, ekipa je bila dobra

"Žao mi je jer mislim da smo imali kontrolu utakmice. Izvršavali smo sve što smo se dogovorili. Bili smo dobri u posjedu i vraćanju posjeda. Zaslužili smo puno više od ovoga. Pristup je bio pravi, ekipa je bila dobra. Nije ovo tragedija. Uzeli smo bod. Pokušat ćemo u Turskoj prikazati bolju igru.

Pokazali smo da smo ozbiljni i da ćemo dobro ući u ove kvalifikacije. Mislio sam da nam ne mogu zabiti gol da se igra do sutra, a onda smo primili gol iz auta. Radije bih da smo primili gol da su nas izigrali. Na Poljudu je bila najljepša atmosfera, meni osobno. Nama na terenu je predivno to izgledalo", rekao je Borna Sosa.

Musa: Primili smo glup gol

"Razočarani smo rezultatom, mislim da smo imali svoje prilike koje nismo iskoristili. Taj glupi gol na kraju smo primili, pala nam je koncentracija, ali u utorak je nova utakmica. Lijepo je bilo istrčati pred punim Poljudom.

Sretan sam, ali i tužan jer nismo mogli usrećiti navijače. Spreman sam, a na izborniku je da odluči tko će igrati. Čeka nas teška utakmica u Turskoj", rekao je nakon utakmice Petar Musa.

Vranješ: Treba ispoštovati druge igrače u napadu

"U nekim situacijama je trebalo ispoštovati druge igrače pa bismo možda imali 2:0 ili 3:0. Ovako smo osvojili samo bod. Mislim da se trebalo ispoštovati dodavanje prema drugim igračima u napadu. Tu se mora dodati.

Perišić mu dolazi iza leđa, Kramarić ga mora pogoditi i on ide sam u gol. Igrački je da se tu da ta lopta. Ili dodaj ili zabij gol", komentirao je u studiju Nove TV bivši hrvatski reprezentativac Jurica Vranješ.

"Komentirali smo nešto proteklih godina. Jurica će potvrditi, nas je učilo da je ovo stvar poštivanja suigrača. Ali kod prvog gola on nije dodao i zabio je gol. Mi znamo što imamo s Kramarićem, njemu nije prva misao da asistira. Bio bih blag prema njemu jer kakav je to napadač koji ne želi zabiti gol?", rekao je Aljoša Vojnović."Komentirali smo nešto proteklih godina. Jurica će potvrditi, nas je učilo da je ovo stvar poštivanja suigrača. Ali kod prvog gola on nije dodao i zabio je gol. Mi znamo što imamo s Kramarićem, njemu nije prva misao da asistira. Bio bih blag prema njemu jer kakav je to napadač koji ne želi zabiti gol?", rekao je Aljoša Vojnović.