Hrvatska sutra započinje svoju rusku pustolovinu protiv reprezentacije Nigerije. Malo koji izbornik Hrvatske je imao takve napadače kakve ima Zlatko Dalić i sigurno će u prvoj utakmici biti na 'slatkim mukama'.

Rebić i Perišić gotovo sigurno drže te krilne pozicije i Dalić će se teško odreći njihove trke. Mandžukić odavno ima zacementirano mjesto najistaknutije špice, a Kramarić se pokazao kao naš najraspoloženiji napadač. I koga sada izbaciti...

No, možda se Dalić odluči za totalnu ofenzivu i stavi svu četvoricu u prvih 11. To bi značilo da iz veznog reda ispada Badelj, a u njemu sami ostaju Modrić i Rakitić bez osigurača iza leđa. Riskantna postava, ali nekako se čini najrealnija, a i bila je najubojitija u prijateljskoj utakmici protiv Senegala.

Mandžukić bi stvarno mogao svojim skokovima iznerediti Nigeriju kao što je to radio Kamerunu na prošlom Svjetskom prvenstvu i takav klasični napadač je potreban Hrvatskoj.

Što se obrane tiče jedina nepoznanica je tko će uz Lovrena biti u sredini. Iskusni Ćorluka je uvijek korektno odigrao svoju rolu u reprezentaciji, ali baš protiv Senegala se pokazalo kako mu brzina, koja je neophodna protiv afričkih momčadi, nije jača strana. No, ni Vida se nije u toj utakmici proslavio jer je Sarr upravo njemu pobjegao kod vodećeg pogotka Senegala.

Ukoliko bude igrao Ćorluka, Dalić će se gotovo sigurno odlučiti za još jednog igrača u veznom redu (Badelj), a vjerojatno će Mandžukić i Kramarić podijeliti po poluvrijeme. Naravno ako budemo u povoljnom rezultatu, u suprotnom opet će se sva četvorica napadača naći zajedno na terenu.

Strinić i Vrsaljko će sigurno biti u udarnoj postavi na bekovima, kao i Subašić na golu.

Riskantno je igrati s četvoricom u napadu, ali čini se kako i navijači to priželjkuju jer moraju se iskoristiti svi ovi raspoloženi napadači. Ulog je velik, ali se može i puno toga dobiti.

Na koju god formaciju se Dalić odluči nitko mu ne može zamjeriti.

Dnevnik.ba/ T.R.