Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić ocijenio je u ponedjeljak da je prijateljska utakmica s Jordanom “poslužila svrsi” te da Hrvatska još uvijek ima šanse osvojiti prvo mjesto u skupini D prve jakosne skupine Lige nacija.

Utakmica je bila dobra, poslužila je svrsi, iako smo kasno ušli u svoj ritam zbog previše dodira s loptom. Tako se ne može igrati i dovodili smo se u neugodne situacije. Imali smo neplaniranih, manjih problema s ozljedama: Milić je osjetio mišić pa je morao ući Pivarić, premda sam šansu ovdje u Rijeci htio dati i Slugi. Sitni problem ima i Badelj, nadam se da neće imati većih poteškoća. Bartolec je igrao dobro, iako je protiv sebe ima dobrog, brzog suparnika. Uspio ga je neutralizirati, a zamijenio sam ga zato što je imao žuti karton, da ne bi dobio drugi, rekao je Dalić nakon utakmice na riječkoj Rujevici.

Aktualni svjetski doprvaci su 110. reprezentaciju svijeta dočekali bez ponajboljih igrača. Izbornik Dalić je nakon utakmice protiv Engleske dao slobodno Luki Modriću, Ivanu Rakitiću i Ivanu Perišiću, a u posljednjem trenutku je ostao i bez Matea Kovačića. Još ranije zbog ozljeda su otpali Marcelo Brozović, Šime Vrsaljko, Lovre Kalinić, Borna Barišić, Karlo Letica i Duje Čop te Ivan Strinić zbog bolesti.

Na vratima je ponovo bio Dominik Livaković, dok su srce obrane činili standardni stoperski par Lovren – Vida. Priliku na boku dobili su Antonio Milić, te branič danskog Nordsjellanda Karlo Bartolec kojem je to bio premijerni nastup u dresu Vatrenih. Modrića, Rakitića i Kovačića zamijenili su Badelj, Pašalić i Rog, dok su u napadačku trojku činili Kramarić, Rebić i Pjaca.

U pogledu realizacije u utakmici s Jordanom, hrvatski izbornik ističe da su golovi postignuti iz prekida, a ne iz igre.

Pobijedili smo s dva pogotka iz prekida, ali nismo realizirali prilike koje smo stvorili iz igre jer smo previše komplicirali, pokušavali se ušetati u vrata, rekao je.

Smatra da Hrvatska i dalje može osvojiti prvo mjesto skupine D prve jakosne skupine Lige nacija.

Sada se sve otvorilo, s dvije pobjede – koje su moguće ako budemo pravi – možemo biti prvi. Moramo biti spremni za Španjolce, a Engleska je kod njih uspjela napraviti ono što mi nismo: postići dva brza pogotka, stvoriti prednost i privesti utakmicu kraju. Nije me iznenadila ta pobjeda Engleske jer su oni jako dobra momčad, rekao je Dalić.

U susretu 4. kola D skupine, Engleska je, naime, kao gost u Sevilli svladala Španjolsku s 3:2 (3:0) te su sve tri reprezentacije ostale u igri za osvajanje prvog mjesta u skupini. I dalje vodi Španjolska sa šest bodova, druga je Engleska s četiri, a treća Hrvatska s jednim bodom, ali i utakmicom manje.

Do kraja natjecanja u ovoj skupini na programu su još utakmice Hrvatska – Španjolska 15. studenoga u Zagrebu te Engleska – Hrvatska 18. studenoga u Londonu. U slučaju da pobijedi u obje te utakmice, Hrvatska će osvojiti prvo mjesto i igrati na završnom turniru četiri najbolje selekcije koji će se održati u lipnju sljedeće godine. No, ako ne svlada Englesku na Wembleyu Hrvatska će gotovo sigurno završiti na posljednjem mjestu u skupini te u sljedećoj Ligi nacija igrati u drugoj jakosnoj skupini.

HRVATSKA – JORDAN 2:1

HRVATSKA: Livaković – Bartolec (od 64. Jedvaj), Lovren (od 46. Mitrović), Vida, Milić (od 46. Pivarić) – Pašalić, Badelj (od 46. Bradarić), Rog – Kramarić (od 67. Santini), Rebić (od 64. Livaja), Pjaca. Izbornik: Zlatko Dalić

JORDAN: Yaseen – Khattab, Marie, Alarab – Yousef Shilbaya, Bani Attiah, Al Samrieh (od 64. Morjan), Al Bakhet – Khadr (od 64. Faisal), Al Mardi (od 71. Jordan), Al Tamari (od 89. Rateb). Izbornik: Vital Borkelmans

(Hina)