Hrvatski izbornik Zlatko Dalić rekao je da su njegovi nogometaši pokazali dobru igru i zajedništvo u Kairu pa se zadovoljni vraćaju s peharom osvojenog prijateljskog ACUD turnira.

"Bilo je prelijepo. Prvo jer smo osvojili turnir i igrali dobro, a drugo jer je to bilo pred 80.000 navijača", izjavio je Dalić.

Hrvatska je u utorak navečer pobijedila s 4-2 u finalu domaćina Egipat nakon što je u polufinalu svladala Tunis boljim izvođenjem jedanaesteraca.

"Sve je bilo puno bolje nego protiv Tunisa. Tako smo i zamislili to", napomenuo je izbornik.

"Bili smo raznovrsni i ubojiti, opasni po obje strane, stvarali višak igrača, imali centaršuteve i prekide", dodao je.

Egipat je na novoizgrađenom stadionu "New Administrative Capital Stadium" poveo s 1-0, ali je Hrvatska to preokrenula, javlja Hina.

"Drago mi je da smo igrali sa svim igračima, da su svi dobili prigodu. Svi su zadovoljni i sretni", rekao je Dalić.

Napomenuo je da su igrači "ponovo pokazali karakter" te im je zahvalio na predanosti.

Turnir je poslužio Hrvatskoj kao priprema za Europsko prvenstvo koje u lipnju počinje u Njemačkoj. Igrači se u srijedu vraćaju u svoje klubove.

"Želim im da u iduća dva mjeseca budu fokusirani na svoje klubove, gdje stvara pritisak i traže rezultati jer završavaju lige. Samo da se nitko ne ozlijedi i da svi budu zdravi. A mi ćemo onda napraviti doista pravu pripremu i analizu te izabrati najbolje za Njemačku", poručio je Dalić.