Hrvatski izbornik Zlatko Dalić u studenom u završnim dvobojima grupne faze Lige nacija napokon će moći računati na mlade reprezentativce koji su svoj posao u kvalifikacijama za U-21 Euro obavili tijekom rujna i listopada…
Hrvatska će nakon dugo vremena ponovo imati reprezentaciju na juniorskom Europskom prvenstvu, sljedeće godine u Italiji.

Izborila je to Gračanova mlada reprezentacija, a neki od njezinih glavnih aktera napokon se mogu priključiti seniorima kojima definitivno treba svježa krv, uoči dvoboja sa Španjolskom na Maksmiru 15. studenog, kao i na Wembleyju 18. studenog protiv Engleza, u kojima još mogu izboriti odlazak na završni turnir Lige nacija.

Vrijedno pojačanje prije svih će biti Nikola Vlašić koji je nedavno potopio Real Madrid u Ligi prvaka, a za U-21 reprezentaciju igrao je sjajno i među zaslužnima je što je otišla na Europsko prvenstvo.

Seniorima će se priključiti i novo pojačanje Marseillea Duje Ćaleta-Car koji je već bio dio Dalićeve izabrane vrste na SP-u u Rusiji, a izbornik će svakako htjeti iskušati i 20-godišnjeg ofenzivca Wolfsburga Josipa Brekala koji je na impresivan način trpao golove za U-21 reprezentaciju posljednjih mjeseci.

Značajno pojačanje mogao bi biti i Borna Sosa, 20-godišnji bek koji bi u budućnosti trebao pokriti poziciju na lijevoj strani, javlja Jutarnji List, kritičnu za našu reprezentaciju već puna dva desetljeća.

Neki od ovih mladih priliku će sigurno dobiti u ključnim utakmicama kojeg čekaju Hrvatsku u Ligi naciji, možda ne od prve minute, ali svakako kao zamjene tijekom drugog poluvremena…