Nogometni izbornik Zlatko Dalić otkrio je kako je ovih dana dobio još jednu ponudu za trenersko mjesto.

Ovih dana došla je još jedna ponuda, friška, aktualna i bogatija nego ona iz Kine o kojoj se pisalo. Stalno me netko zove i ponekad se zapitam imam li pravo biti takav prema svojoj obitelji, da odbijam sve te ugovore koje mi nude, jer nogomet je prolazan, danas jesi, sutra nisi. Tko zna hoće li ubuduće biti takvih prilika. Kazao sam sâm sebi: ‘Bit će još boljih’. I nadam se da hoće, ali nekad se baš zapitam imam li pravo biti neodgovoran prema sebi i obitelji pa sve to odbaciti. Kad dođe šansa, treba je iskoristiti. Zasad je to tako kod mene, dokle će biti ne znam, kaže izbornik.

Pratim svoj osjećaj, ugovor mi ništa ne znači. Ugovor imam, ali uopće me ne zanima, niti me veže. Ovog časa veže me samo moj feeling, čim osjetim da to više nije to, pokupit ću se. Nisam taj koji će izbornik biti stotinu godinu, koji brani svoj resor. Razmišljam imam li pravo sve to odbijati, zanemariti. Sad je takva situacije, ali vidjet ćemo…, ispričao je Dalić Sportskim novostima.

Podsjetimo, Kinezi su nedugo nakon Svjetskog prvenstva u rusiji Daliću ponudili osam milijuna eura godišnja s ugovorom na tri sezone. Dalić je tada odlučio ostati za kormilom hrvatske nogometne reprezentacije.