Legendarni švedski nogometaš dobio je utrku s koronavirusom uoči derbija pa presudio najveću utakmicu u kalendaru svakog stanovnika Milana koji voli nogomet.

"Testirao sam se svaka tri dana, nisam mogao propustiti ovu utakmicu", rekao je Zlatan Ibrahimović poslije velike pobjede u Derbyju della Madonina pa nastavio: „Poznam se i znam što mogu, da imam noge 20-godišnjaka ili 30-godišnjaka nitko me ne bi mogao zaustaviti. Mislim, ne mogu ni ovako", prenosi Germanijak.hr.

Ranije ovaj tjedan pobijedio je koronavirus, a u prvoj utakmici po povratku bio je apsolutna zvijezda jednog od najvećih talijanskih derbija još jednom upisavši svoje ime u rekorde talijanskog nogometa.
 


Naime, poslije dva komada u jučerašnjoj pobjedi Milana protiv Intera 2:1 u 4. kolu Serie A postao je prvi igrač stariji od 38 godina s „doppiettom“, odnosno s dva postignuta gola u jednoj utakmici, u povijesti Serie A.

„Jesam li bio posebno motiviran za ovaj derbi? Kako ne! Utakmica protiv Intera bila nam je jako važna, Milan nije dobio derbi u prvenstvu već četiri godine, a ja sam bio zaključan u vlastitom domu dva tjedna,“ započeo je Ibra, a voditelj na Milan TV-u dodao je „zaključali su izgleda krivu životinju“.

„Bio sam tako gladan nogometa. Zabio sam dva gola, malo sam razočaran što sam promašio penal, ali zabio sam odmah poslije. No, najvažnije je da smo dobili,“ poentirao je Ibrahimović.

Milan je poslije četiri uvodne utakmice savršen s 12 bodova na vrhu talijanskog prvenstva, poslije jučerašnjeg okršaja sve oči i nade navijača uperene su Ibru, ali on iskusno spušta loptu...

„Tek smo na početku. Ova momčad radi fantastične stvari od mog dolaska. Najvažnije je što smo se poslije „lockdowna“ vratili u izvrsnoj formi. Rastemo iz dana u dan, bolji smo kao kolektiv, imamo drugačiji mentalitet, mladi igrači su se uozbiljili, više se žrtvuju za momčad. To se ne viđa svaki dan i to mi se jako sviđa,“ pohvalio je Ibra suigrače pokušavši skrenuti fokus sa sebe.

No, nije ga lako ignorirati otkako se vratio u Europu...
 


„Najstariji sam u momčadi i osjećam veću odgovornost ovaj put. Moram priznati da mi se ovo jako sviđa. Sad su svi u svlačionici gladniji i željniji pobjeda. Iznenađujem li samog sebe? Ne, znam na kojoj sam razini i što mogu na terenu. Poslije ozljede u Manchesteru otišao sam u SAD i započeo iz početka. Mourinho želio zadržati u Unitedu, ali rekao sam mu da mu ovakav ne mogu pomoći i otišao preko Bare. U SAD-u sam se vratio u formu, ali Mino mi je rekao da je prelako ovdje završiti karijeru te da se moram vratiti u Europu i dokazati da sam još dovoljno dobar za tu razinu. Pitao sam ga kome sam najpotrebniji. Odgovorio mi je Milan i pristao sam.“

Nažalost, čak je i veliki Zlatan morao malo usporiti pred covidom-19, piše dalje Germanijak.

„Nije me bilo strah korone, od simptoma sam imao jedino gubitak osjetila njuha i ništa više. Testirao sam se svaka tri dana kako bi se vratio za ovu utakmicu. Govorio sam si da pojedine utakmice mogu propustiti, ali derbi nikako.“

Poslije utakmice objavio je fotografiju lava na društvenim mrežama.

„Ja sam poput njega, ali se ne osjećam usamljenim kao kralj džungle. Želio sam ovu fotografiju objaviti poslije prošlog derbija, poslije prvih 45 minuta bilo bi okej, ali nije na kraju tog susreta,“ nasmijao se Ibra pa dodao: „Sačuvao sam je za bolju prigodu.“

Što se promijenilo na njemu?

„Kompletniji sam igrač s godinama, da imam noge kao 20-godišnjak ili 30 – godišnjak nitko me ne bi mogao zaustaviti. Mislim, ne mogu ni ovako,“ nasmijao se Ibrakadabra.

Što vam je značila proslava poslije drugog gola?

„Dio navijača me provocirao odmah čim sam zakoračio na teren. Rekao sam si „ovo je za vas, samo za vas,“ zaključio je Ibra...