Neumorne Čuvarice idu dalje. Prije par dana u studiju „Amadeus“ u Sarajevu snimile su vokale za pjesmu „Moj dragane“, za koju je aranžman napravio Josip Vukoja Joca. U Jocinom studiju u Fojnici David i Milan Glibo su za potrebe ove pjesme također snimili instrumentale na tamburi i diplama.

Ovo je pjesma koju su „Čuvarice“ redovito izvodile u svom repertoaru, a sad su za ovu pjesmu snimile i aranžman. Sponzor za ovu pjesmu je Übersetzungsbüro P. & K. KRIŽANAC gospodin Pero Križanac iz Beča inače rodom iz Rame  (Donja Vast).



Čuvarice imaju redovite probe svakog petka. Trenutno rade i pripremaju misu Gospodine, Slava, Svet i Jaganjče za koju su glazbu napisali David i Biljana Glibo nadahnuti etno motivima i glazbom koju izvode. 1. i 2. travnja 2017. Čuvarice će sudjelovati na duhovnoj obnovi kod sestara Služavki Maloga Isusa u Gromiljaku, na kojoj će izvesti dio svog glazbeno-duhovnog programa.

Rade i na pripremama za snimanje novog spota za pjesmu „Divojka“ s kojom će se predstaviti na ovogodišnjim „Melodijama Mostara“, koje će se održati 21. travnja 2017. Čim se vrijeme proljepota započet će snimanje spota za pjesmu "Divojka". Čuvarice šiju i nove haljine za nastup na melodijama, sponzor za haljine je firma BOSA Gebäudereinigung e. K. vlasništvo gospođe Bosiljke Bilić iz Mannheima, rodom iz Uskoplja (Ričica), a krojačica haljina je Željka Ćališ Bulaja. Čuvarice se od srca zahvaljuju svojim dobročiniteljima i mole za njih.

Čuvarice posjeduju ogroman glazbeni materijal i imaju puno novih ideja i planova ali nedostaje im financijska potpora, od općinske vlasti na žalost nemaju nikakve pomoći, zato je svaka ovakva pomoć dobro došla. Nadaju se i uzdaju u pomoć dobrih ljudi koji će ih nesebično pomagati, a posebno sad za organizaciju i nastup na Melodijama Mostara gdje trebaju dostojanstveno predstaviti Ramu. Svi oni koji žele pomoći našim Čuvaricama mogu ih kontaktirati na broj 063/467-318 ili uplatiti sredstva na broj žiro računa 3382102261166288 otvoren kod UniCredit Bank.