Etno grupa 'Čuvarice' u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača održala je koncertnu promociju albuma pod nazivom 'Divojka'.

Kako se navodi u priopćenju ove grupe, na albumu se nalazi 10 pjesama, dvije obrade i osam autorskih pjesama.

Glazbu za pjesme pisali su Biljana, Milenko i David Glibo,a tekstove Žarko Madžar, Blažica Nogić, fra Ante Marić i Čuvarice. Aranžmane za sve pjesme uradio je Josip Vukoja, vokali su snimljeni u studiju 'Amadeus' kod Marina Meštrovića, a CD je tiskan u Song Zelex - Široki Brijeg.

Etno grupa 'Čuvarice' je osnovana 2011. godine, a rade i djeluju pri HKUD-u 'Rama'. Voditeljica skupine, magistra glazbene kulture i etnomuzikologije, Biljana Glibo kazala je kako je cilj skupine raditi na kulturnom uzdizanju okoline.
 


"Ponosno smo što smo uspjeli doći u Mostar i održati samostalni koncert. Za nas je to veliki uspjeh, jer smo mi jedna mala lokalna skupina. Cijelu večer sam uživala u svakoj našoj izvedbi, a oduševljena sam i publikom koja nas je vrlo dobro prihvatila.

Zahvaljujem se svima koji su izdvojili svoje vrijeme i došli da poslušaju što smo im to priredili, a posebna zahvala ide ljudima koji su nam omogućili da nastupamo u Kosači, te da završimo naš CD. U Mostaru smo izveli sve naše pjesme koje se nalaze na novom albumu, ali i još neke koje su u našem repertoaru. Već sljedećeg vikenda smo u Austriji, a nakon toga posjetit ćemo i druge gradove u BiH gdje ćemo promovirati naš CD", kazala je za Bljesak.info Biljana Glibo.

Do sada su održale mnogo samostalnih koncerata po Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Austriji, a njihov rad nagrađen je brojnim priznanjima.

Bljesak.info