Večerašnje misno slavlje kroz devetnicu sv. Nikoli Taveliću predslavio je gvardijan fra Sretan Ćurčić. Mnogobrojnim vjernicima, kako u u punoj duvanjskoj spomen bazilici tako i u vanjskom crkvenom dvorištu, govorio je o potrebi obiteljske molitve i pozvao vjernike da mole za duhovna zvanja, piše Tomislavcity.com

Pod misom je je pjevala etno skupina „Čuvarice“ iz Rame, pjevajući tradicionalne napjeve, a izvedba Zdravo Tijelo Isusovo oduševila je svojom snagom i neodoljivošću, prava utjeha za dušu i tijelo. Jedan stariji vjernik poslije mise je rekao: Ako nije pjevano Zdravo Tijelo, kao da nisam niti bio na misi.



Po završetku svete mise uslijedio je koncert ove glazbene skupine. Drugi je to njihov koncert, nakon 2019. godine, ponovno su nastupile i oduševile nazočne vjernike. Kako reče gvardijan: Nakon njihovog prvoga koncerta prije tri-četiri godine, obećao sam da ću ih zovnuti da još jednom oplemene ovu našu devetnicu, prije nego odem iz župe, pa je ovo bila ta prilika!

A da je to bio pun pogodak i da su Čuvarice razgalile dušu publike i obogatile ovogodišnju manifestaciju Dani sv. Nikole Tavelića, možete pogledati u priloženim videozapisima.
 

Nakon posljednje pjesme vjernici su dugotrajnim pljeskom zahvalili Čuvaricama na ovom zaista posebnom i prelijepom glazbeom doživljaju.