Od 03.06.2022.godine počela je implementacija projekta Crvenog križa općine Prozor-Rama pod nazivom „Mladi u službi starih“.

Projekt se provodi u sklopu Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu, ReLOaD2 koji financira Europska unija(EU), a implementira razvojni program Ujedinjenih nacija(UNDP).

Projekt sufinancira općina Prozor-Rama. Projekt je osmišljen da bi se osobama u potrebi(starije i invalidne osobe) tj. ranjiva grupa pomoglo da dobiju usluge kućne njege. Naš cilj je poboljšati život osoba s invaliditetom i osobama starije životne dobi kojima je potrebna pomoć. Projektom koji će trajati u razdoblju od 6 mjeseci( od 03.06.2022.godine- 02.12.2022.godine), naši korisnici će imati direktnu pomoć u vidu redovnih posjeta mobilnog tima kojeg čine: Njegovateljica, Socijalni radnik i volonteri Crvenog križa.

Planirane aktivnosti odnose se na redovne posjete( 2-3 puta sedmično), prilikom kojih će se za odabrane korisnike pružati konkretne usluge kao što su:

-    Pomoć korisnicima pri održavanju lične higijene
-    Dostava hrane- pripremanje obroka
-    Dostava lijekova
-    Čišćenje kuće i okućnice
-    Obavljati razgovor o potrebi korisnika( razgovori i druženje u svrhu prevladavanja usamljenosti)
-    Pomoć pri obavljanju administrativnih i sličnih poslova kod nadležnih institucija

S obzirom na to da projekt obuhvaća marginaliziranu populaciju, cilj nam je imati za rezultat socijalizaciju ciljane grupe, te stvaranje osjećaja društvene odgovornosti i socijalne inkluzije kod mladih.

Za više informacija možete se obratiti na broj tel: 036/770-533 ili 063/040-204 Daniel Tučić