Mirko Filipović će se u Japanu boriti protiv Tsuyoshia Kohsake, 47-godišnjeg japanskog hrvača, piše gol.hr.

Fight Site piše kako službeni termin borbe još uvijek nije poznat, ali najvjerojatnije će to biti posljednji dan ove godine.

Rizin organizira borbe i 29. i 31. prosinca, a očekuje se da će Cro Cop nastupiti u ovom drugom terminu.

Inače, Kohsaka je čovjek koji se nakon punih 10 godina izbivanja vratio slobodnoj borbi. Protekle dvije godine nastupao je na Rizinovom Grand Prixu - 2015. je pobijedio Jamesa Thompsona, a lani je izgubio od estonskog gorostasa Baruta.

Rizinov osvajač Nobuyuki Sakakibara je putem društvenih mreža iznio razlog zašto je on odabrao za Filipovićevog protivnika:

"Razlog zašto smo odabrali Kohsaku za Mirkovog prvog protivnika na odbrojavanju do umirovljenja je to što vjerujemo kako će on pružiti Mirku sjajan otpor te kako se neće predavati niti odustati niti u jednom trenutku. Kohsaka se uvijek borio iskreno i iz svog srca te je pomogao da japanska MMA scena postane ovo što je danas. On je motiviran da Mirku pruži onakvu borbu u kakvima se on želi natjecati te borbu iz kakve mlađe generacije imaju što za naučiti. Spremni smo na da gledamo dvije legende, koji su kondicijski u najboljoj formi svojih karijera, pruže spektakularnu borbu", poručio je Sakakibara.