Cristiano Ronaldo u srijedu je u Budimpešti bio u lovu na još jedan rekord - ukupan broj golova u reprezentativnim nastupima.

Na toj je ljestvici Portugalcu za dva pogotka bježao samo Iranac Ali Daei koji je uoči sraza na Puskas Areni imao dva više.

Ronaldo je protiv Francuza dva puta izveo najstrožu kaznu i oba puta poslao Llorisa u krivu stranu za svoj 108. i 109. reprezentativni pogodak i izjednačenje s Irancem Alijem Daeijem.

Inače, s pet pogodaka Ronaldo je vodeći strijelac Eura. Postigao je ukupno 14 golova na završnim turnirima europskih prvenstava.

Prije nego je postigao prvi pogodak protiv Francuza, Ronaldo je s Miroslavom Kloseom dijelio prvo mjesto najboljih europskih strijelaca na europskim i svjetskim prvenstvima svih vremena (s po 19 zgoditaka). Portugalac ima sada dva više od Klosea.

Njemački velikan Gerd Mueller ima 18, a još jedna njemačka ikona, Juergen Klinsmann 16 golova. Peto mjesto ove ljestvice zauzima nekadašnji čelnik UEFA-e Michel Platini s 14 zgoditaka.

Treba podsjetiti da Ronaldo drži još neke uistinu zastrašujuće rekorde: 793 gola u karijeri (najviše od svih u povijesti), 133 pogotka u Ligi prvaka (rekord) i sada 109 pogodaka za nacionalnu vrstu Portugala (izjednačen rekord).