Jedan od najvećih koji su ikad igrali nogomet, brazilski majstor Ronaldo Nazario, dva puta je sa svojom reprezentacijom sudjelovao u osvajanju naslova svjetskog prvaka i zasigurno iz svog velikog iskustva može puno toga kazati i o modernom nogometu.

Čovjek kojeg mnogi i sada često zovu Pravim Ronaldom, aludirajući na to da njegov portugalski imenjak nije u toj klasi igrača, kaže kako je Cristiano Ronaldo sjajan, ali je Messi ipak ispred Portugalca.

"Svojim nevjerojatnim stavom, s nevjerojatnim pobjedničkim mentalitetom, Cristiano Ronaldo je jedinstven igrač", rekao je bivši Barcelonin i Realov igrač u intervjuu njemačkom sportskom listu Sport Bild.

"Priznajem ipak kako Messi donosi u nogomet više čarolije. To čini svojim driblinzima, svojim kompletnim načinom igranja i sposobnošću da kreira iznenađujuće situacije u napadu", kazao je Ronaldo Nazario o argentinskom čarobnjaku.

Što se tiče pak imenjaka Ronalda, brazilski majstora kaže kako je teško već sada kazati koje će mu mjesto u povijesti nogometa na koncu pripasti.

"On je tehnički verziran. Najbolje što mu se moglo dogoditi bio je prelazak u Real Madrid, iako je i u Manchesteru postigao nevjerojatno puno golova", kaže brazilski Ronaldo.

"U Realu je postao kompletniji, ali nepobitna je istina kako rezultati sa svjetskih prvenstava umnogome određuju hoće li netko u povijest ući kao najveći", ocijenio je Ronaldo Nazario.

Naslove svjetskog prvaka Ronaldo je s Brazilom osvajao 1994. i 2002. godine, a na vječitoj listi najboljih strijelaca svjetskih prvenstva, s 15 golova ukupno, drugi je iza Miroslava Klosea, koji je za Njemačku pogađao 16 puta.

Messi je igrao u finalu svjetskog prvenstva u Brazilu 2014., dok Cristiano Ronaldo još nije imao tu čast. Osvoji li bilo koji od njih dvojice titulu prvaka svijeta u Rusiji, vjerojatno će i u nogometnoj povijesti na taj način imati prednost u odnosu na onog drugog.