"Analizira se ono što nas razlikuje, a ne ono što nas približava", rekao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović dodavši kako se nešto mora promijeniti u funkcioniranju vlasti u Federaciji BiH jer je situacija zabrinjavajuća.

Čović je za Dnevni avaz rekao kako je ključni sutrašnji (četvrtak, op.ur.) sastanak s liderom SDA Bakirom Izetbegovićem te je najavio i razgovor s predsjednikom Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudinom Radončićem.

Rekao je kako je posebno zabrinut zbog nemara i nerada parlamenta i Vlade FBiH, ali i nekih županija, posebno Hercegovačko-neretvanske županije, koja skoro da i ne zasjeda, mada primjedbe upućuje i Parlamentu BiH zbog "nejasnog" stava o akcizama.

Naveo je kako je zabrinut i jer političari u BiH nisu, kako su obećali, usmjereni na rješavanje problema, a dogovor je postignut jedino u vezi s povlačenjem sredstava od Međunarodnog monetarnog fonda, prenijela je Srna.

Istaknuo je kako će na sastancima saIzetbegovićem i Radončićem insistirati na analizi toga dokle se došlo u provođenju master plana na putu BiH k EU, kao i na tome kako ide posao u vezi s upitnikom Europske komisije za BiH. (bljesak.info)