Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se jutros po srednjoeuropskom vremenu sreo s Donaldom Trumpom, predsjednikom SAD-a koji je organizirao prijem u Generalnoj skupštini UN-a.
 

Čovića, koji boravi u New Yorku na prijemu za šefove vlada i država povodom Generalne debate 72. zasjedanja Generalne skupštine UN-a, očekuje niz sastanaka, kako s europskim dužnosnicima, tako i s predstavnicima UN-a.

U ime Bosne i Hercegovine obratit će se Skupštini.
 

"Govor je nešto duži, balansiran. Govorit ću u interesu BiH, našoj ulozi u mirovnim misijama, borbi protiv terorizma, značaju transformiranja UN-a, i potrebi služenja malim nacijama, u kakve spada i Bosna i Hercegovina", rekao je televiziji N1.

Čović se na marginama prvoga dana glavne debate susreo s Jensom Stoltenbergom, generalnim sekretarom NATO-a, kojeg je kratko informirao o napretku BiH na putu euroatlantskih integracija. Također se kratko susreo i s Filipom Vujanovićem, predsjednikom Crne Gore, Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Republike Srbije, Andrejem Plenkovićem, premijerom Republike Hrvatske, Mirom Cerarom, premijerom Republike Slovenije, te Sebastianom Kurzem, ministrom vanjskih poslova Republike Austrije.