''Mislim da je potrebna barem simbolična izmjena zakona vezana za migrante'', rekao je čelnik HDZ-a, Dragan Čović o problemu migranata koji svaki dan dolaze na područje Bosne i Hercegovine.

Prema izjavama predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića tražit će se angažiranje pripadnika Oružanih snaga od Predsjedništva BiH, a danas ih je manje od četiri tisuće na području države.

Čović nije želio puno analizirati, ali je naglasio da je očito kako nema ni izbliza dovoljno struktura u policiji te da graničnoj složbi nedostaje dvije tisuće ljudi.

''Način za rješavanje tog problema očito ne postoji'', rekao je Čović.

Čović je danas u Mostaru istaknuo kako je najveći problem što osobe koje ulaze na taj način u BiH nemaju nikakve identifikacijske dokumente te ih se ne može na taj način kontrolirati.

''S tim dolazi i pitanje sigurnosti, kako u BiH tako i u svim ostalim državama kroz koje prolaze. Izloženi smo, te moramo pružiti ambijent na lokalnoj razni kako bi nadzirali prostor '', istaknuo je Čović te naglasio da je pozitivna činjenica što nije bilo pretjeranih incidenata.

Rješenje se mora pronaći na razini institucija, koje mogu odgovoriti na ovu krizu, a pod tim misli na institucije BiH zadužene za njih, Vijeće ministara, agencije koje se bave sigurnosnim poslovima te na parlamentarnu skupštinu.