Fra Lovro Gavran, provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene, čestitao je dr. Čoviću preuzimanje dužnosti člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskoga naroda, te mu poželio puno uspjeha u budućem radu, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Na sastanku je razgovarano o aktualnoj političkoj situaciji, nužnosti što skorije uspostave vlasti, socioekonomskim prilikama, kao i svim drugim životnim pitanjima.

Posebna pozornost tijekom razgovora posvećena je opstojnosti Hrvata, stvaranju uvjeta za smanjenje iseljavanja obitelji, a posebice mladih, te osiguranje nužnih pretpostavki za normalan život u BiH, a napose u provinciji Bosni Srebrenoj.

Razgovarano je i o pitanju sustavnog rješavanja zdravstvenog i mirovinskog osiguranja vjerskih djelatnika unutar BiH. S tim u svezi, dr. Čović je iskazao spremnost i nesebičnu pomoć u rješavanju navedene problematike.

Svjesni koliko je u ovakvim trenucima važna sinergija na svim razinama i u svim strukturama političkim i vjerskim, ovim susretom se želi ohrabriti sve ljude dobre volje da zajedničkim snagama doprinose rastu mira i dobra, zaključeno je na ovom sastanku./HMS/