Predsjednika Zorana Milanovića treba doživjeti kao predsjednika članice Europske unije i NATO saveza. I kada takvi ljudi kažu nešto što nam ne odgovara, ne trebamo to odmah komentirati kao neprijateljski čin. Uvjeren sam da kolega Bakir Izetbegović i bošnjački narod u cjelini nemaju većeg prijatelja od predstavnika vlasti u Republici Hrvatskoj. Nadam se da će on to shvatiti, izjavio je za Fenu predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović komentirajući negativne reakcije iz Sarajeva na izjave koje je tijekom trodnevnog posjeta Bosni i Hercegovini davao predsjednik RH.

Po Čovićevim riječima, reakcije bošnjačkih dužnosnika su iznenađujuće, jer ni predsjednik Milanović ni premijer RH Andrej Plenković se ne bavi unutarnjim, lokalnim odnosima u BiH.

-Oni su europski lideri, europski političari koji žele dobro BiH. Njima je jasno da BiH, kao njihov prvi susjed, neće stabilno funkcionirati bez potpune jednakopravnosti tri konstitutivna naroda koje će predstavljati njihovi legitimni predstavnici, poručio je Čović.