"Ispunili smo sve ono što smo dogovorili, most je na najvišoj razini 55 metara iznad mora, ispod njega prošao bi i Titanic. Prolazak brodova ispod mosta do Neuma je neupitan, rekao je premijer i dodao da je ovo "most koji povezuje".

"Ovo se ne smije pretvoriti u onu jako zabavnu epizodu Malog mista o tom "tko je više dao". Svatko je ovdje nešto dao, to je važno napomenuti", poručio je Plenković.

Plenković je rekao i kako ovaj projekt realizira strateški nacionalni interes Hrvatske, daje ogroman impuls suradnji Hrvatske i BiH, da je važan za Hrvate u BiH te da kreira neraskidivu vezu Hrvatske i Kine.

"Sve se ovo događa zahvaljujući našem članstvu u EU-u i našim prijateljima u Europi, rekao je Plenković, dodajući da će, kada bude pravo, svečano otvaranje, napraviti veliki događaj i pozvati prijatelje i partnere iz EU-a, Kine i BiH", istaknuo je Plenković. 

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović poručio je kako i "BiH razmišlja o ovakvim projektima", prenosi Jutarnji.hr. 

"Mi smo dosta doprinijeli tome da mnogi u BiH shvate da je ovaj projekt dobar i za njih. Mislim da će to shvatiti i oni koji sada u to sumnjaju. Što se tiče Neuma, ja se samo bojim da će oni imati toliko gostiju da će trebati još jedan most da sve razveze okolo", poručio je Čović.