Danas je na Jahorini održan sastanak delegacija SNSD-a i HDZ BiH, a nakon sastanka Milorad Dodik je kazao da je je poenta sastanka bila da se "omogući doprinos situaciji u BiH".

"Sastali smo se da kao stranke damo doprinos situaciji u BiH. Stanje je u značajnoj krizi, ne postoji ni skupštinska ni bilo koja druga većina koja bi mogla biti djelotvorna. Ono što je naravno bilo razgovora je Izborni zakon", kazao je Dodik na početku obraćanja medijima.

Dodao je da će SNSD podržati prijedlog HDZ-a u vezi sa Izbornim zakonom.

"Mi smo rekli da ćemo podržati prijedlog koji je HDZ ranije uputio jer on osigurava proces da konstitutivni narodi biraju svoje političke predstavnike. Srpski narod je zainteresiran da se ta praksa uspostavi u Federaciji. SNSD je to podržao u Domu naroda i očekujemo da će rasprava u Predstavničkom domu omogućiti prolaz tog zakona".

Još je kazao da će ostati posvećen pitanju Ustavnog suda BiH.

"Mi ostajemo posvećeni pitanjima Ustavnog suda, praksi koja je doprinijela dodatnoj destabilizaciji u BiH. Način odlučivanja je neprihvatljiv, treba eliminirati strance iz Ustavnog suda i njihovu ulogu", kazao je Dodik.