Tvrtka Violeta privodi kraju novu veliku investiciju, a riječ je o tvornici kartonske ambalaže u Grudama.
Kako je za BiznisInfo.ba ekskluzivno kazao vlasnik Violete Petar Ćorluka, svi radovi su pri kraju i već u sljedećoj godini proizvodi iz ove tvornice će biti na tržištu. Prema njegovim riječima, trenutno se instalira oprema i za nekoliko dana će početi testna proizvodnja.

– Kapacitet tvornice će biti 60.000 tona u jednoj smjeni a proizvodit će se visokokvalitetna ambalaža za razne vrste robe: voće, povrć, keks, meso… Riječ je o vrlo zahtjevnim, tzv. “shelf-ready” kutijama koje koriste moderni trgovački lanci – kazao je Ćorluka za BiznisInfo.ba.

Prema njegovim riječima, tu vrstu ambalaže ne proizvodi nitko u Bosni i Hercegovini a cilj njegove tvrtke i jeste da rade ono što ne rade drugi.

– To se do sada uvozilo, a od sljedeće godine ne samo da se neće morati uvoziti već će se i izvoziti. Već smo dogovorili izvoz u nekoliko zemalja, među njima su Albanija, Crna Gora, Makedonija, Slovenija… – kazao je ovaj poduzetnik.

Inače, ovo je samo jedan od projekata hercegovačkog giganta. Između ostalog, ranije su najavili i gradnju trgovačkog centra i hotela u centru Gruda. Upitali smo Ćorluku u kojoj fazi je ovaj projekt.

– Dobili smo građevinsku dozvolu i gradnja treba uskoro započeti. Mi kada je u pitanju gradnja nikada ne žurimo jer kad se žuri onda to ne može biti kvalitetno urađeno, ali sve bi trebalo biti završeno u sljedeće 2 do 3 godine – istaknuo je Ćorluka.

Upitali smo ga i ima li u planu neke nove investicije ili akvizicije.

– O tome ćemo razgovarati kad završimo ove tekuće investicije. Ali ja sam potpisao da ulažem sve što zaradimo. Meni kao vlasniku ne treba ništa, ne mislim uzimati ništa, sve što zaradimo mi ćemo dalje investirati – zaključio je Ćorluka.

Podsjetimo da je Violeta također preporodila čapljinsku Lastu koja je ove godine ponovno osvojila srca kupaca širom BiH ali i šire.

biznis.ba