Svi poklonici hrvatskog tenisa koji su imali živaca gledati četvrtfinalni meč US Opena između Marina Čilića i Jo-Wilfrieda Tsonge u noći s utorka na srijedu po hrvatskom vremenu vjerojatno su zbog stresa izgubili nekoliko godina života.

Ipak, vrijedilo je ostati budan jer je branitelj naslova, iako je vodio 2-0 u setovima pa se spašavao u petom, prošao među najbolja četiri u Flushing Meadowsu.

- Bila je to velika mentalna borba, osobito nakon što sam izgubio četvrti set. Tsonga je igrao odlično, bilo je jako teško fizički i psihološki, bilo je vruće - rekao je Marin Čilić pred 20-ak tisuća gledatelja na Arthur Asheu.

I Hrvat i Francuz mučili su se s ozljedom, ali i usponima i padovima u igri. Na kraju je Međugorčanin nakon tri sata i 59 minuta igre izborio drugo uzastopno polufinale u New Yorku.

- Ponosan sam što sam izdržao i nisam odustajao od plana igre čak i nakon što je Tsonga izborio peti set. Fizički je bilo jako teško i zahtjevno, iznimno sam ponosan na sebe. Atmosfera je bila nabrijana, hvala svima što su ostali i podržali me - dodao je Čilić.