Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 4. kolo Wimbledona svladavši u 3. kolu i Amerikanca Johna Isnera sa 7:6 (4), 6:7 (6), 6:4, 6:7 (4), 12:10 nakon dva dana i četiri i pol sata igre.

Dvoboj između Čilića i Amerikanca Johna Isnera prekinut je jučer zbog mraka u petak navečer pri rezultatu 10:10 u petom setu, a u današnjem nastavku odigrana su samo dva gema koja su trajala 15 minuta.

U prvom setu niti jedan igrač nije se uspio niti približiti oduzimanju servisa suparnika, pa je o pobjedniku odlučivao tie-break. U odlučujućoj igri Čilić je pokazao kako ipak ima bolje udarce iz polja od Isnera, te je riješio tu dionicu igre u svoju korist.

Nakon što su oba igrača čvrsto držala svoje servise sve do rezultata 5:4 za Čilića u drugom setu, našem se igraču otvorila prilika za prvi break u dvoboju kojim bi poveo sa 2-0 u setovima. No, kod rezultata 15:30 Čilić nije uspio pogoditi forhend kojim bi osigurao prve dvije break-lopte koje bi ujedno bile i set-lopte. Do tie-breaka više nije bilo uzbuđenja, a početkom odlučujuće igre Čilića je još jednom izdao forhend. On je promašio zicer sa sredine igrališta i tako ponudio Isneru mini-break prednosti. Amerikanac je držao tu prednost do vodstva od 6:4 i dvije set-lopte, a tada je Čilić sjajnim bekhendom prošao Isnera na mreži, a onda i pogodio as za 6:6. Nažalost, u sljedećem je poenu promašio volej i ponudio treću set-loptu Isneru koju je ovaj iskoristio.

U trećem setu popustila je čvrsta igra oba tenisača na servisu, pa su zaredale i break-lopte. Čilić je imao prvu u meču kod rezultata :-1, ali Isner ju je izvukao asom. Nove dvije prilike za oduzimanje servisa Čilić je imao kod 2:2, ali tada je Isner odigrao dva vrhunska poluvoleja, da bi kod svog vodstva 3:2 i nakon dva sata igre Amerikanac stigao do prvih prilika za obrat. No, Čilić je izvukao 15:40 smešom i asom. Nakon što je kod zaostatka 3:4 Čilić spasio još jednu break-loptu, u sljedećoj je igri Čilić napokon ostvario break koji mu je donio vodstvo od 2-1 u setovima.

Četvrti je set donio sličnu igru kao i prva dva, ponovno su oba igrača čvrsto držala svoj servis, ali tie-break je donio neočekivani broj mini-breakova. Čilić je osvojio prvi poen na Isnerov servis, ali je potom vlastitim pogreškama izgubio oba poena na svoj početni udarac. Istu je stvar ponovio i kod zaostatka 4:5, pa je dvoboj otišao u peti set.

Kada je Čilić oduzeo servis Isneru za vodstvo od 2:0 na početku odlučujućeg seta činilo se da je Amerikančev otpor napokon slomljen. Nažalost, Čilića je u petoj igri petog seta izdao prvi servis, a Isner je to iskoristio i po prvi put u dvoboju ostvario break. Čilić je kod rezultata 5:4 stigao i do meč-lopte, ali Isner se izvukao sjajnim pogotkom na osnovnu liniju pod noge Čilića.

U preostalih 10 gemova u petak nije bilo break-lopti, da bi subotnji nastavak krenuo Čilićevim servis-gemom. Naš se igrač mučio, jer u prva četiri poena nije mogao ubaciti prvi servis, no ipak je uspio izvući gem, da bi potom uslijedila drama na Isnerov servis. Čilić je stigao do dvije nove meč-lopte povevši sa 15:40, ali je Isner pogodio dva asa. Isner je spasio još jednu meč-loptu sjajnim volejem nakon drugog servisa, ali na Čilićevu ukupno petu meč-loptu Amerikanac je napravio dvostruku servis pogrešku.

Čilić će u 4. kolu igrati protiv Amerikanca Denisa Kudle koji je u pet setova svladao KolumbijcaSantiaga Giralda.