Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, koji je prošlog vikenda odveo Hrvatsku u finale Davis Cupa, izjavio je kako bez obzira na mjesto i lokaciju odigravanja finalnog meča protiv Argentine, koji je na programu od 25. do 27. studenoga, atmosfera mora biti vrhunska.

"Gdje god da se igra moramo se pobrinuti da atmosfera bude vrhunska. Ovo je prvi finale Davis Cupa koje se igra u Hrvatskoj i tko zna kad ćemo opet imati finale pred domaćom publikom", rekao je Čilić.

Prema pravilima Davis Cupa navedeno je kako je minimalan kapacitet sjedala za finale Svjetske skupine 12.000. Hrvatska ima dvije takve dvorane, ali obje su već zauzete u terminu odigravanja finala. U zagrebačkoj Areni tada bi se trebao održavati putujući šou Marvel Universe Live koji superjunake iz stripova i filmskog platna donosi uživo pred gledatelja u zahtjevnoj i bogatoj produkciji, a u splitskoj Spaladium Areni je za 25. studenoga dogovoreno gostovanje folklornog ansambla Lado, dok bi se dan kasnije trebao održati rock koncert s Hladnim pivom kao nositeljem programa, prenosi Hina.

Iz HTS-a su objavili kako su u tijeku su razgovori vezani uz mjesto i lokaciju održavanja finala Davis Cupa, a odluka mora biti donesena do 27. rujna do kada se Međunarodnom teniskom savezu (ITF) treba prijaviti mjesto održavanja.