U subotnjem ogledu igre parova Marin Čilić i Ivan Dodig pobijedili su Mahuta i Herberta nakon gotovo četiri sata igre 3:1 u setovima te tako doveli Hrvatsku u vodstvo 2:1.

Prvi set nije mogao bolje završiti za hrvatsku kombinaciju koja je povela. U iznimno tijesnoj dionici igre naši su spasili nekoliko 'break' lopti i izborili 13. igru, u kojoj je kod rezultata 6:6 Hrvatska osvojila 'mini-break' i zatim s 8:6 privela posao kraju.

U drugom setu Francuzi su uzvratili istom mjerom. Nakon što su naši obranili 'break' loptu u prvoj igri i zatim propustili priliku kada su kod 5:4 imali 0-30, Mahut i Herbert napravili su prvi 'break' u meču na servis Dodiga i sa 7:5 izjednačili rezultat.

Treći set donio je bolju igru hrvatskih tenisača koji su imali dvije 'break' prilike za oduzeti servis protivniku, no na kraju je ipak morao odlučiti 'tie-break'. U njemu je Hrvatska povela 4:1, Francuzi su se vratili i došli do set lopte kod 6:5, no na kraju je ipak Dodig prekrasnim forhendom donio set našima s konačnih 8:6.

Na otvaranju četvrtog seta kod 1:1 Čilić i Dodig napravili su konačno 'break', prvi u meču! Ponovili su to još jednom kod 5:3 i priveli posao kraju, javlja Tportal.hr, prenosi prvi.tv.