Samiru Durmi i Adisu Arnautu, dvojici pripadnika Jedinice za promet MUP- a Sarajevske županije, uhićenih u nastavku akcije “Dar 1” zbog primanja dara ili drugih oblika koristi i zlouporabe položaja i ovlasti, sutkinja Općinskog suda u Sarajevu odredila je jednomjesečni pritvor, piše Avaz. 

Policajcima Arminu Aliću i Ramizu Špiodiću određene su mjere zabrane, koje podrazumijevaju zabranu sastajanja sa svjedocima i zabranu obavljanja policijskog posla. Njih dvojica su sinoć puštena na slobodu.  

Tužiteljstvo SŽ pritvor za Durmu i Arnauta zatražilo zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

U akciji “Dar 1”, koja je izvedena u kolovozu, uhićeno je 18 prometnih policajaca od kojih je za njih 17 određen pritvor koji im je nadavno i produžen.

Durmo i Arnaut te ostalih 17 policajaca smješteni su u KPZ-u Sarajevo. Policajci su u odvojeni po ćelijama sa drugim pritvorenicima. Kompletan odjel, uz visoke mjerama sigurnosti, sada je napunjen policajcima što je jedinstven slučaj u nekom zatvoru.