Mala olimpijada predškolskih ustanova Hercegovačko-neretvanske županije na kojoj je sudjelovalo 164 djece iz 23 predškolske ustanove održana je danas u Neumu.

Olimpijada je upriličena u organizaciji Javne ustanove “Dječji vrtić” Neum, Pedagoškog zavoda Mostar, Zavoda za školstvo Mostar, Sportskog saveza Grada Mostara i Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, piše Neum.online

Riječ je o 17. Maloj olimpijadi HNŽ-a koja se po prvi put održala u Neumu. Svi natjecatelji danas su iz Neuma poslali poruku prijateljstva, zajedništva, poštovanja dječjih prava, sportskih igara i sreće, koja se mogla vidjeti na licima svih malih olimpijaca.
 


Natjecali su se mališani iz predškolskih ustanova HNŽ-a:

    DV. „NEUM“ NEUM
    „ČUDESNA ŠUMA“ MOSTAR
    „HAPPY KIDS“ KONJIC
    „SV. KLARA“ POTOCI
    „MAŠA I PRIJATELJI“ MOSTAR
    „PČELICA“ JABLANICA
    DV. „MOSTAR“ MOSTAR
    „SV. MALA TEREZA“ MEĐUGORJE
    “KOLIBRIĆI” LOS ROSALES MOSTAR
    „ZEMZEM“ MOSTAR
    „BETLEHEM“ GABELA POLJE
    „LEPTIRIĆ“ MOSTAR
    „BEGETA ZULEJHA“ KONJIC
    „STOLAC“ STOLAC
    „CICIBAN“ PROZOR RAMA
     „CICIBAN“ MOSTAR
    „ČITLUK“ ČITLUK
    „ČAPLJINA“ ČAPLJINA
     „SUNČANI MOST“ MOSTAR
    „SV. JOSIP“ MOSTAR
    „MALE ZVJEZDICE“ MOSTAR
    „ULICA KRIJESNICA“ MOSTAR

Sve prisutne je na početku pozdravila ravnateljica JU “Dječji vrtić” Neum, Marijana Matić koja je djeci poželjela uspjeh u natjecanju, a nakon nje prisutnima se obratio i ravnatelj Zavoda za školstvo, Željko Ćorić, koji je uručio zahvalnice Općini Neum, Javnoj ustanovi “Dječji vrtć” Neum, Pedagoškom zavodu Mostar, Sportskom savezu grada Mostara, Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru,

Predsjednica općinskog vijeća Neum, Daniela Matić, u ime Općine Neum poželjela je lijep provod svima u Neumu i otvorila 17. Malu olimpijadu.

Olimpijada je započela olimpijskim defileom svih sudionika s olimpijskom zastavom i bakljom uz stihove dobro poznate “Ode radosti”.

Natjecanje se održavalo u 8 disciplina, a prisutni su uživali i u plesu mališana iz Dječjeg vrtića Neum, Neumskih mažoretkinja i maskota Mickey & Minnie.

Čast za organiziranje Male olimpijade 2022. godine dobio je Dječji vrtić Neum, a to ne bi bilo moguće bez pomoći i podrške općine Neum i ostalih sponzora: hotel „Zenit“, „PERO“ d.o.o., brod „Ivana“, hotel Vapore“, hotel „Adria“, hotel Villa Matić, hotel “Porat”, Grand hotel Neum, STR „More“, STR „Petra“, „Neretvanac“ d.o.o., Judik“ d.o.o., Pekarna “Croatia” te Nikola i Danijel Prkačin.

Na kraju olimpijskih igara svi sudionici su dobili medalje i pehare za odličnu igru i ponašanje, a program je zatvoren predajom olimpijske baklje dječjem vrtiću “ZemZem” iz Mostara koji će biti domaćin Male olimpijade pedagoške 2023./24. godine.

Kako je bilo danas u Neumu pogledajte u fotogaleriji OVDJE