Administracija Baracka Obame razmatra nešto bez presedana - tajni cyber napad na Rusiju, i to kao odmazdu zbog navodnog ruskog uplitanja u američke predsjedničke izbore, rekli su američki obavještajni izvori za NBC News.

Djelatni i bivši službenici koji poznaju aktualne obavještajne prilike kazali su kako je od CIA-e zatraženo da Bijeloj kući dostavi raspoložive mogućnost cyber napada kojima bi se omelo i "osramotilo" rusko vodstvo.

Izvori nisu otkrili detalje traženih napada, ali su naveli kako je Agencija već počela istraživati mete te se pripremati za eventualne napade, prenosi Index.

Dodaje se i kako je CIA već otkrila potencijalne tragove o dokumentima koji bi mogli razotkriti podle postupke Vladimira Putina.

Američki potpredsjednik Joe Biden novinarima je jučer rekao da SAD želi "poslati poruku" Putinu te da će isto biti učinjeno "u trenutku i pod okolnostima koje SAD odabere, na način da se ostvari maksimalni učinak".

Umirovljeni admiral James Stavridis za NBC News je kazao kako smatra da SAD treba napasti ruske kapacitete za cenzuriranje internog online prometa u toj zemlji te kako treba razotkriti "mutna posla" ruskog predsjednika i njegovih suradnika.