Abramoviču su britanske vlasti zamrznule imovinu, sponzori redom otkazuju suradnju, u klubu vlada jako teška situacija i prodaja kluba je usporena.

Pod nametnutim sankcijama Chelsea ne može prodavati ulaznice za utakmice kako ni domaćim, tako ni gostujućim navijačima, na utakmice mogu samo navijači s godišnjim ulaznicama, a klub ne može poslovati, kupovati ni prodavati igrače, kao ni produljivati ugovore. Isto tako, ne smiju potrošiti više od 20.000 funti na nijednom gostovanju.

The Mirror tako piše kako bi igrači uskoro umjesto privatnim avionima mogli početi putovati komercijalnim linijama i to niskobudžetnim letovima, kao i da više neće odsjedati u hotelima sa pet zvjezdica.

"Osoblje u klubu se šali, ali samo napola šali da će uskoro morati početi koristiti Esayjet za gostujuće utakmice", rekao je izvor blizak klubu za Sunday Times.

U Chelseaju sve više vlada strah da neće moći podmirivati račune uslijed novonastale situacije, a čak se brinu da bi zbog svega mogli biti suočeni i sa oduzimanjem bodova, konkretno 9 bodova minusa zbog financijske nesolventnosti i nagomilanog duga.

Isplate plaća za igrače i osoblje su na rasporedu 1. travnja, a Chelseajevi mjesečni troškovi procjenjuju se na 28 milijuna funti. Za sljedeći mjesec novca ima iz rezervi, ali ako se Chelseaju uskoro ne omogući normalno poslovanje, utržak od prodaje ulaznica, novca od TV-prava, te nastupa u Ligi prvaka, tek tada će uslijediti pravi problemi.

A u cijeloj toj situaciji spominje se masovni egzodus igrača sa Stamford Bridgea. Kao slobodni igrači na ljeto odlaze Antonio Rüdiger, Marcos Alonso, Cesar Azpilicueta i Andreas Christensen, dok se glasno nagađa o odlascima Romelua Lukakua i Jorginha. A za Lukakua Chelsea navodno još duguje Interu 71 milijun funti jer je na relaciji klubova prošlog ljeta dogovorena obročna isplata u 12 rata.