Nogometaši četvrtoligaša Canet Roussillona priredili su senzaciju pobijedivši Marseille s 2-1 u susretu 16-ine finala francuskog nogometnog Kupa.

Canet Roussillon se trenutačno nalazi na 12. mjestu jedne od četiri skupine četvrte lige i plasman u osminu finala je najveći uspjeh ovog kluba u francuskom Kupu.
 

Domaćin je poveo u 21. minuti golom Jeremyja Posteraroa, a u 38. minuti je izjednačio Arkadiusz Milik. Očekivalo se kako će Marseille u nastavku ubaciti u brzinu više i ostvariti pobjedu. No, srčani domaćini su golom Yohana Baia u 71. minuti poveli 2-1 i potom obranili prednost za veliku senzaciju.

Za Marseille je do 85. minute igrao hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car, javlja Hina.

Za razliku od Marseilla, Lille nije dozvolio nikakvo iznenađenje i na gostovanju je pobijedio četvrtoligaša Gazelec Ajaccio sa 3-1, a Domagoj Bradarić je za pobjednički sastav odigrao cijeli susret.

Golove za Lille zabili su Durimel (9.-ag), Xeka (71.) i Lopy (84.-ag), dok je pogodak za domaćine postigao Pollet (87.).

Dalje ide i Angers koji je s 5-0 porazio niželigaša Club Franciscain. Strijelci su bili Fulgini (31.), Amadou (45.+1, 60.), Bahoken (52.) i Fatar (87.). Mateo Pavlović je odirao cijeli susret za Angers.

Monaco Nike Kranjčara u ponedjeljak gostuje kod Nice.

Ranije su plasman u osminu finala izborili PSG, Lyon, Montpellier, Metz…