Službenici Postrojbe granične policije Trebinje 18. listopada 2017. godine na međunarodnim graničnim prijelazima Klobuk i Deleuša otkrili su četvoricu ilegalnih migranata.

U oba slučaja ilegalni migranti su bili skriveni između kotača teretnih motornih vozila Man, bh. i hrvatskih registracijskih oznaka. Vozilima su upravljali državljanin BiH Ž. H. (1954.) i državljanin Republike Hrvatske R. V. (1959.) koji su u BiH stigli iz Crne Gore.

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacijske isprave, a u razgovoru sa službenicima PGP-a Trebinje su izjavili da dolaze iz Libije, Maroka i Iraka. Sukladno Zakonu o strancima, prekršajno su procesuirani, nakon čega će biti predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima.

Službenici Postrojbe granične policije Zvornik 19. i 18. listopada 2017. slobode su lišili dvojicu državljana BiH na osnovi raspisanih potraga.

Na Malograničnom prijelazu Bratunac pri ulasku u BiH slobode je lišen S. T. (1995.) jer ga potražuje Osnovni sud u Doboju zbog kaznenoga djela “nasilje u obitelji ili obiteljskoj zajednici”. Predan je službenicima Sudske policije Zvornik.

Na Graničnom prijelazu za pogranični promet Zvornik lišen je slobode A. M. (1992.) jer ga potražuju Općinski sud u Sarajevu zbog “krađe” i Policijska uprava Živinice zbog “teške krađe”. A. M. je predan službenicima PU Živinice, priopćeno je iz Granične policije.

(www.jabuka.tv)