Četverogodišnji dječak iz Londona spasio je život majci koja je ležala bez svijesti, a on je uputio spasonosni poziv.

Britanska policija pustila je u javnost snimku na kojoj se čuje kako dječak, koji je rekao da se zove Roman, dispačerki koja je primila poziv govori kako 'misli da je mama mrtva' jer 'zatvara oči i ne diše'.
 
Roman je uspio dati svoju točnu adresu na koju je odmah poslano vozilo hitne pomoći. 13 minuta nakon poziva, policajci su uspjeli nasilno ući u obiteljski dom gdje su pronašli hrabrog dječaka, njegovog brata blizanca i mlađeg brata pored majke koja je ležala bez svijesti.
 
Bolničari su pružili ženi prvu pomoć na licu mjesta kojom su joj spasili život i, nakon što je došla svijesti, odveli su je u bolnicu. Kasnije se saznalo da je dječak zvao pomoć s maminog mobitela, koji je uspio otključati nakon što je prislonio njen prst na mobitel. Zatim je iskoristio pametnu aplikaciju Siri (inteligentnu osobnu pomoćnicu) kako bi zatražio pomoć, a aplikacija je nazvala 999 i spojila ga s hitnom službom, piše RTL.
 
Nakon što poslušate poziv, bit će vam jasna važnost učenje svoje male djece na kojoj adresi žive i kako nazvati pomoć u hitnim situacijama.