Pred nama je još jedna nova školska godina u kojoj želim mnogo uspjeha u učenju i vladanju te što bolje rezultate u radu svim učenicima, roditeljima i djelatnicima u odgoju i obrazovanju. Posebno želim istaknuti kako su prvi koraci i osnovna škola iznimno važni za budući razvoj osobnosti, stoga učenicima kažem da hrabro krenu u nove izazove s prijateljima iz školskih klupa i učiteljicama i učiteljima koji će vam biti oslonac i primjer. Veliki izazov srednjoškolskog obrazovanja očekuje brojne učenike srednjih škola, ali ne zaboravite, samo rad, predanost i uloženo vrijeme će se isplatiti kroz postignute rezultate i znanje. Želja za znanjem je početak mudrosti, a znanje će uvijek biti jedini legitiman autoritet.

Za osobit doprinos obrazovanju naše djece i mladih zaslužni su prosvjetni radnici koji marljivo, kreativno i odgovorno rade svoj posao i kreiraju bolju i svjetliju budućnost za buduće generacije, te stoga zaslužuju poštovanje cijeloga društva. Roditelji su nezamjenjivi u životima djece te je njihova uloga u odgoju i obrazovanju nemjerljiva. Pružajući im ljubav i potporu, ustrajavajte također i na učenju djece toleranciji i humanosti da postanu odgovorni i dosljedni ljudi.

Za kraj želim istaknuti važnost obrazovanja na nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku, istovremeno uvažavajući pravo svakome na obrazovanje na maternjem jeziku. Obrazovanje na maternjem jeziku definira osobu i pomoću njega ona ulazi u društvo, razvija osjećaj pripadnosti i postavlja temelje razvoja intelektualnih sposobnosti.

Svima vama, a napose učenicima, želim sretan početak i uspješan tijek nove školske 2017./2018. godine.
 
Predsjednik Mladeži HDZ BiH
Mario Mikulić