Kako i priliči, islandski izbornik Geir Sveinsson je konferenciju za novinare započeo čestitkama Hrvatskoj na pobjedi.

“U drugom poluvremenu smo imali problema jer smo propustili izrađene prilike, teško nam je bilo igrati šest protiv sedam na početku drugog dijela, sada se moramo koncentrirati na sljedeću utakmicu, vidjeti što je u ovoj bilo dobro, a što loše i na tome temeljiti sljedeće nastupe.

Aron Palmarsson je naglasio kako je Island utakmicu izgubio u prvih deset minuta drugog poluvremena.

“Nismo dobro završavali napade, Hrvatska je zaslužila pobjedu, ali smo razočarani svojom igrom na početku drugog dijela”, kazao je organizator igre islandske reprezentacije.

Hrvatski izbornik Lino Červar je bio sasvim drugi čovjek u odnosu na onog uzdrmanog, zabrinutog nakon gubitka Domagoja Duvnjaka pri kraju utakmice sa Srbijom.

“Čestitam Islandu na dobroj igri, u prvom dijelu su igrali jako dobro s puno kvalitetnih rješenja, ali smo zasluženo pobijedili, drugi dio smo odigrali odlično, naročito u napadu sedam na šest, bili smo bolji, rezultat sve govori”, prenosi Slobodna Dalmacija Červarove riječi.

Na pitanje osjeća li se kao čudotvorac budući da je 12.000 gledatelja u Splitu skandiralo “Mamić, Mamić”, Lino je kazao kako ne zna na koji način zahvaliti fantastičnj splitskoj publici.

“Ravni smo Hajduku, ako se šalimo, naravno. Ova publika zna što znači borbenost i hrabrost, u Splitu smo zaista kao doma, to je i poruka političarima, prepoznaje se kad se nešto radi od srca. U prvom se dijelu osjećao izostanak Duvnjaka, htjeli smo igrati i za njega, znali smo da nas gleda, kako bismo mu izašli na oči da smo izgubili. Bila je ovo predivna večer, a za pobjedu je zaslužan cijeli tim, srce, borba, taktička disciplina, mi smo tim, svatko mora biti pripravan i iskoristiti priliku koju dobije, a Mamić je to napravio, dao važne golove, a isto tako i Buntić za kojeg su se mnogi pitali zašto sam ga uvrstio u sastav kad već imamo dva desna vanjska”.

Na pitanje da prokomentira nastupe Luke Cindrića i vratara Ivana Stevanovića, Červar je rekao:

“Cindrić je skroman dečko sa dva srca, tako mali, a tako jak, naša velika vrijednost. Ponosni smo na njega kao i na Stivija, bez vratara se ne može pobijediti, on me je razumio”.

Što je to točno razumio, pokušao je objasniti sam Stevanović, jedan od junaka pobjede.

“Jako je to lijep, poseban osjećaj igrati pred toliko ljudi koji poznaju rukomet, ja ću i dalje nastojati davati sve od sebe kako bih pomogao momčadi na najbolji način. Bez deset-dvanaest obrana na utakmici teško je parirati protivnicima, veliki broj ekipa je izjednačen. U drugom dijelu obrana je igrala jako dobro, napad također, imamo razloga za zadovoljstvo”.

Lino se nakon prve popeo i na drugu stepenicu.

“Utakmica je za nas bila iznimno bitna, ali ništa još nije gotovo, čvrsto sam na zemlji, ovo je bila tek druga stepenica…”.