Španjolci su veliki favoriti u četvrtak, oni su europski prvaci, ali mi ih možemo pobijediti i prenijeti četiri boda u Köln, kazao je nakon pobjede nad Bahreinom hrvatski izbornik Lino Červar.

Hrvatska rukometna reprezentacija nastavlja nizati pobjede na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2019. u Njemačkoj i Danskoj nakon što je u susretu 4. kola B skupine pobijedila Bahrein sa 32:20 (19:9) upisavši i četvrtu pobjedu.

Červar iskoristio je ovu utakmicu kako bi odmorio glavne igrače, pa tako Marin Šego, Domagoj Duvnjak, Luka Stepančić, Igor Karačić i Željko Musa nisu igrali niti minute, dok je Zlatko Horvat dobio ''mrvice''. Nakon što je propustio posljednje dvije utakmice Luka Cindrić je zaigrao u prvih 16 minuta.

"Cindrić je počeo, ali smo ga brzo izvadili i to na njegovu intervenciju. Cilj je bio odmoriti ove koje će nam biti glavni igrači za susret sa Španjolskom. Oni su veliki favoriti, oni su europski prvaci i ako želimo doći do četiri boda morat ćemo dati i više od sto posto na toj utakmici", kazao je Červar, koji je počeo nabrajati sve odlike Španjolske.

"Oni su iznimno jaka momčad posebice u obrani, obrana je im je jako raznovrsna i proaktivna i to znaju poslije materijalizirati sa iznimnom brzinom krila. Imaju sjajnog vratara Vargasa, imaju Entrerriosa, pivota Aguinagaldea, braću Dušebajev, zapravo svih 16 igrača su jednako kvalitetni. Mi moramo kontrolirati igru, ne smijemo raditi tehničke pogreške i moramo paziti kako ćemo napadati. Imamo valjda najgori ždrijeb, borimo se sa Španjolskom u skupini, a onda nam u Kölnu dolaze domaćini Nijemci i svjetski prvaci Francuzi", kazao je Červar, kome su novinari dometnuli kako i Hrvatska ima aduta.

"Imamo i mi snagu, ali njihova obrana je vrlo duboka i navlače protivnike na pogreške. Njihova trojka u obrani Morros, Canelas i Gurbindo jako se dobro slažu i sinkronizirani su i to im je, zajedno sa vratarom Vargasem, najjača snaga. Vidjeli ste u finalu EURA protiv Švedske kako je njihova proaktivna obrana dobila Šveđane koji su vodili s četiri razlike, a ubrzo je bilo deset razlike za Španjolsku. Zato će Cindrić, Duvnjak i Karačić morati biti inteligentni i činiti što manje grešaka. Mi nemamo takve snajpere da možemo zabiti s devet metara, svi naši golovi su onako, zabijamo s mukom. Ali spremit ćemo taktiku, oni jesu favoriti, ali mi ih možemo pobijedit".

Bahreinski izbornik Aron Kristjanson skoro je izazvao smijeh u konferencijskoj dvorani kada je izjavio da je i on "odmarao glavne igrače" protiv Hrvatske.

"Kao i moj kolega Červar, i ja sam dao priliku mlađim igračima. Nas sutra čeka dvoboj s Japanom, a to je prilika da na ovom prvenstvu ubilježimo pobjedu".