Sigurnost na skorašnjem Svjetskom nogometnom prvenstvu, gdje se očekuje dva milijuna ljudi, bit će "vrlo stroga" jer će svi navijači biti  okupljeni u jednom gradu, rekao je predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino.

Infantino je u nedjelju posjetio sportski kompleks Nogometnog saveza Kostarike (FCRF), gdje se sastao s predsjednikom države Rodrigom Chavezom, te predsjednikom FCRF-a Rodolfom Villalobosom, pritom je službeno otvorio igralište  financirano iz FIFA-inog Forward programa, te u San Joseu nazočio finalu Svjetskog U-20 prvenstva za žene u kojem su mlade Španjolke pobijedile Japan sa 3-1.

Čelnik FIFA-e je održao i novinarsku konferenciju na kojoj se osvrnuo i na World Cup kojeg će koncem godine ugostiti Katar.

"Svi navijači iz cijelog svijeta su dobrodošli na slavlje, na zabavu, gledanje utakmica, ali ako netko želi doći i stvarati nerede ili tako nešto, naravno, nije dobrodošao i svi ćemo biti vrlo strogi, jer je svačija sigurnost najvažnija", rekao je Infantino.

Prema riječima čelnika FIFA-e, očekuje se da će Svjetsko prvenstvo posjetiti "gotovo dva milijuna ljudi iz cijelog svijeta", u zemlji od 2.6 milijuna stanovnika.

Osim toga, "imat ćemo navijače svih zemalja u istom gradu, ne samo navijače dviju zemalja koje igraju utakmicu u jednom danu, svi će oni biti tamo cijelo vrijeme", rekao je Infantino.

"Iz tog razloga priprema, naravno, nije jednostavna, nije laka, puno je stvari koje treba razmotriti, sigurnost, smještaj, prijevoz i ulažu se svi mogući napori da to bude zabava za sve", dodao je.

Svjetsko prvenstvo "bit će kao kad dijete prvi put ode u Disneyland i vidi igrice i igračke, za ljubitelje nogometa to će biti jedinstveno iskustvo", zaključio je.