Meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za danas najavljuju oblačno vrijeme povremeno sa slabom kišom ili prolaznim jačim pljuskom. U većem dijelu Hercegovine sunčanije uz umjerenu naoblaku, ali se u drugoj polovici dana očekuju lokalni pljuskovi s grmljavinom.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 22 stupnja. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 31.

U ponedjeljak prevladavat će oblačno vrijeme, djelomično vedro na jugu zemlje. Još uvijek nestabilno s kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 20 stupanj. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 30 stupnjeva.

U utorak u većem dijelu zemlje zadržat će se oblačno, sunčanije na jugu zemlje. Slabije kiše ili lokalnog pljuska može biti u središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne i u Hercegovini. Grmljavina je moguća u istoku i jugu Hercegovine. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje do 30 stupnjeva.