Devetogodišnja Marija R. preminula je na putu iz Mostara za Zagreb od komplikacija nastalih zbog oboljenja od vodenih kozica. Djevojčica, iz mjesta Donji Hamzići, pokraj Čitluka,  liječila se u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, no kako joj je stanje bilo sve gore, odlučeno je poslati je na liječenje u Zagreb.

U nedjelju oko 12 sati uputili su je iz Mostara za Zagreb Hitnom pomoći, no, na autocesti između Splita i Zadra djevojčici se stanje pogoršalo.

Ekipa Hitne pomoći odmah je sišla s autoceste i zaputila se u zadarsku bolnicu. No, unatoč trudu liječnika, devetogodišnjakinja je oko 19 sati preminula. Djevojčica je navodno na autocesti između Splita i Zadra pala u arest, prestali su joj raditi srce i pluća. Iz zadarske bolnice potvrdili su da su tijekom nedjelje primili djevojčicu u pratnji liječničke ekipe iz SKB-a Mostar zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

“Dežurni liječnici Objedinjenog hitnog bolničkog prijama poduzeli su sve mjere, međutim unatoč poduzetom djevojčica je preminula” , kazao je dr. Edi Karuc iz zadarske bolnice za 24sata.info.

Iz mostarske bolnice smo dobili potvrdu kako je preminula djevojčica bila hospitalizirana na odjelu SKB Mostar te će detaljnije informacije, vezane za ovaj slučaj, liječnici ponuditi tijekom dana.

Bljesak.info