Da nije Barcelona dobila na poklon penal kojeg je on realizirao, teško bismo i znali da je Lionel Messi sinoć bio na terenu. Real je u prvoj utakmici španjolskog Superkupa u Barceloni slavio s 3:1 i potpuno zatvorio Argentinca.
 
Kako je Zinedine Zidane uspio učiniti Messija nevidljivim? Španjolski mediji analizirali su utakmicu i zaključili da je razlog - Mateo Kovačić.
 
Hrvatski veznjak dobio je priliku od prve minute umjesto suspendiranog sunarodnjaka Luke Modrića i priliku je odlično iskoristio. Bio je zadužen za čuvanje Messija, a nemoć Argentinca najbolje vam govori koliko je dobro odradio posao u 68 minuta provedenih na travnjaku.
 
"Zidane je zaključio da Barcelona nakon odlaska Neymara više nego ikad ovisi o Messiju i odlučio ga je čuvati markiranjem. To možda izgleda pomalo staromodno i rijetko korišteno u modernom nogometu, ali ponekad je učinkovito, posebno kada je neočekivano kao sinoć", piše katalonski Mundo Deportivo.
 
"Realov trener na travnjak je poslao četvoricu veznih Casemira, Isca, Kroosa i Kovačića, a odlučio je jednog žrtvovati. Messi nije imao priliku ulaziti u sredinu terena, razigravati i završavati akcije..."
 
I madridski AS kao jednog od ključnih igrača izdvaja Kovačića i njegovo čuvanje Messija.