Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod spriječili su pokušaj nezakonitog prijenosa 51.000 eura u teretnom vozilu.

Oni su novac pronašli ispod jastuka u kamionu vozača iz BiH.

"Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Slavonski Brod prilikom ulaska u carinsko područje Unije izdvojili su radi kontrole teretno vozilo BiH registarskih oznaka, u vlasništvu prijevoznika iz BiH, kojim je upravljao državljanin BiH.

Pregledom navedenog teretnog vozila, uz uporabu opreme iz programa Hercule III, u kabini vozača ispod jastuka, u 4 papirna paketića umotana ljepljivom trakom, pronađena je gotovina u ukupnom iznosu od 51.000,00 EUR za koje vozač nije ispunio obavezu prijave prilikom ulaska u EU.

Zbog prekršaja opisanog člankom 69a. Zakona o deviznom poslovanju vozaču je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 13.270,00 EUR. Vozač je odmah izvršio uplatu 2/3 izrečene novčane kazne", piše Carinska uprava.