Tijekom proteklog vikenda iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije, registrirano je 20 prijava.

U nedjelju oko 13:20 sati u PU Čapljina obratio se Z.M. i prijavio da su u ugostiteljskom objektu “Štok” tri migranta popila piće te isto nisu platili. Na njegov zahtjev da plate, jedan od migranata je izvadio nož te istom zaprijetio, a zatim su se udaljili u smjeru kružnog toka.

Djelatnici policije poduzimaju potrebne mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji ovih osoba, priopćili su u ponedjeljak iz MUP-a HNŽ.

U nedjelju u 17:00 sati PU Konjic je obaviještena da je na željezničkoj postaji u Konjicu, na jednom od vagona, izbio požar i da na istom gori dijete.

Na licu mjesta utvrđeno je da su se djeca prilikom igre popela na kontejner vagona i da je od strujnog udara sa kontakt mreže, teške tjelesne ozljede zadobio K.D.(2004) koji je nakon ukazane pomoći u bolnici u Konjicu, prevezen na daljnje liječenje u Sarajevo.

Lakše tjelesne ozljede zadobio je V.C.(2005). Na licu mjesta izvršen je očevid.

Jučer se oko 19,00 sati u PU Mostar se obratio lovočuvar Jedinstvene lovačke organizacije “Lovac” i dojavio da je na lokalitetu Drežnice primjetio dvije NN muške osobe u krivolovu. Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije i lovočuvar te je utvrđeno da se radi o osobama E.Z.(1990) i A.Z.(1996) koji su uz sebe imali lovačke puške a nisu imali potrebnu dokumentaciju.

Lovočuvar je na licu mjesta utvrdio kako su isti ustrijelili životinju divojarac mimo dozvoljenog lova. Od osoba je oduzeto oružje kao i životinja. O svemu je upoznat tužitelj i Odjel krim. policije.