Federalni ministar MUP-a Aljoša Čampara izjavio je kako će ukidanje policijskog sata u FBiH ovisiti o epidemiološkoj situaciji, odnosno prijedlogu epidemiologa te da vjeruje kako će se već krajem travnja moći razmišljati o skraćivanju ili potpunom ukidanje ove mjere.

Ministar Čampara smatra da treba razmišljati o skraćivanju ili ukidanju policijskog sata ukoliko se drastično ne promijeni stanje u FBiH, odnosno ukoliko do kraja travnja ne dođe do naglog povećanja broja novozaraženih koronavirusom (COVID-19).

Građane Bosne i Hercegovine molim za strpljenje. Najvažnije je da se u idućem razdoblju svi pridržavamo izrečenih mjera. Samo odgovornim postupanjem građana i tijela sustava uspjet ćemo se izboriti s koronavirusom (COVID-19). Popuštanje mjera najviše će ovisiti o rastu broja novozaraženih. Svi zajedno, odgovornim ponašanjem, možemo spriječiti eksponencijalni rast broj zaraženih, izjavio je Čampara za Klix.ba.

Policijski sat u FBiH uveden je 21. ožujka 2020. godine na preporuku ministra Čampare kao dio mjera vezanih za prevenciju širenja koronavirusa (COVID-19).

Federalni stožer civilne zaštite u petak je produžio cijeli paket ranije donesenih mjera a među njima i policijski sat od 20 sati do 5 sati ujutro, zatim zabranu rada određenih objekata i institucija te zabranu kretanja za starije od 65 i mlađe od 18 godina.

Kada je riječ osobama mlađim od 18 godina 3. travnja mjera vezana za ovu populacije je izmjenjena na način da se svi maloljetnici mogu voziti u automobilima s roditeljima.