-Ivana Bunoza i Mate Pavković su, zajedno sa Ivanom Vukšićem uhićeni kao članovi kriminalne organizacije koja se sumnjiči da je iz tuzlanske kompanije „GIKIL“ nezakonito izvukla 21 milijun maraka, zlorabeći svoj položaj i ovlasti, za Hrvatski Medijski Servis je rekao, Admir Arnautović, glasnogovornik Tužiteljstva Tuzlanske županije.

Arnautović je rekao da Tužiteljstvo TŽ Bunozu i Pavkovića sumnjiči kao članove Nadzornog odbora Gikila, a Vukšića kao nezakonito izabranog direktora GSHL-a (firma koja je suvlasnik u GIKIL-u).

Podsjećamo, policijski službenici Federalne uprave policije danas su poduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti na području Županije Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije, u cilju realizacije Naredbe Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije i Županijskog Suda u Tuzli. Te aktivnosti su poduzete u sklopu višemjesečne istrage koju provodi to tužiteljstvo, vezano na dokumentiranje osoba koje se dovode u vezu s kaznenim djelom organizirani kriminal, a u vezi s kaznenim djelom zloupotreba položaja ili ovlasti, priopćeno je iz FUP-a.

Uhićeni Ivan Vukšić je bivši direktor FOS-a (Federalne obavještajne agencije).

Vukšić je, prije nešto više od dva mjeseca imenovan za člana Nadzornog odbora Global Ispat koksne industrije Lukavac (GIKIL), a koji je već ranije vezan uz kriminal te je bio i osuđen na zatvorsku kaznu koju je izbjegao. Ivana Bunoza (Ljubuški) i Mate Pavković (Posušje) su bili ključni kadrovi Elektroprivrede HZHB, u vrijeme kada je HSP BiH sudjelovao platformaškoj federalnoj vlasti. Bunoza je bila izvršna direktorica za ekonomske, a Pavković za pravne poslove.