Christian Mate Pulisic prošle je sezone bio veliko bundesligaško otkriće, ove sezone od njega se već očekuju velike stvari iako je tek navršio 19 godina ovog tjedna. Rođendan je proslavio zabivši 3000. gol Borussije u Bundesligi protiv HSV-a u srijedu. No to je samo jedan i nizu sjajnih pogodaka kojima je porušio nekoliko rekorda.

Prošle godine postao je najmlađi stranac koji je postigao gol u Bundesligi, najmlađi igrač koji je zabio dva gola u jednoj utakmici Bundeslige i najmlađi strijelac američke reprezentacije u modernoj eri. Prošle sezone bio je jedan od ključnih igrača Borussije, u 43 nastupa upisao je 5 pogodaka i 13 asistencija. Ove sezone je u sedam nastupa zabio tri gola i jednom asistirao.

Američki reprezentativac mogao je zaigrati za hrvatsku reprezentaciju, ali rano je dobio poziv u A selekciju SAD-a i odbio je poziv iz domovine svog djeda.

Zbog nesvakidašnjeg talenta i sjajne forme koju pokazuje u tako mladoj dobi, Pulisica su već počeli uspoređivati s najvećima. Bundesliga je usporedila njegov učinak s onim Cristiana Ronalda i Lionela Messija do 19. godine, a mladi Amerikanac ih je obojicu nadmašio.

Do ovog tjedna Pulisic je upisao 60 seniorskih nastupa za prvu momčad Dortmunda, gotovo dvostruko više nego Messi za Barcu u njegovim godinama, a Ronaldo je do tada imao 53 nastupa. U tom periodu je za klub zabio 9 golova, a za A reprezentaciju u 18 nastupa 7 pogodaka. Messi i Ronaldo zajedno nisu skupili toliko do 19. rođendana.
 
"Trudim se davati najbolje od sebe, za sebe i ljude oko mene. Mislim da još mogu puno napredovati u nekim stvarima, narasti fizički i ojačati i popraviti ono u čemu mislim da sam najjači - jurišanju na braniče. Želim pronaći nove načine za napad na protivničku obranu i pomoći momčadi da napreduje", rekao je Pulisic.