Gianluigi Buffon je uputio pozdravno pismo od Juventusa koje prenosimo u cjelosti. 

"Putovanje je završeno. Knjiga koju smo pisali zajedno je završena. Neizbježno, novo putovanje počinje. Nova knjiga. Mora da počne. Šest tisuća sto jedanaest trenutka čiste strasti. Radosti, suza, poraza i pobjeda. Hvala vam. Hvala svakome od vas.

Zbog toga što ste doprinjeli da svaki trenutak u crno-bijelom dresu bude poseban, kao da sam u svojoj koži. Koži u kojoj sam bio voljen i poštovan. Koju sam čuvao svim svojim bićem. Sa svim svojim limitima, ali i svom strašću koja me je pratila. Sa sutrašnjim danom se završava putovanje. Knjiga koju smo napisali zajedno. Previše je emocija u ovom trenutku. Previše.

Neizbježno je da kreće nova avantura. Nova knjiga. Jednostavno, mora. Za Juventus ću stati iza svakog igrača uvijek! Nastavit ću da ispisujem važne stranice u knjizi za koju se nadam da neće imati kraja. Zato što klub ima jedinstven DNK koji ne može biti iskopiran niti dostignut. To je nevjerovatno. Juve je obitelj. Moja obitelj! I nikada neću prestati da je volim, zahvaljujem joj se i nazivam domom.

Zato što mi je dala toliko mnogo. Sve. Definitivno više nego što sam ja dao njoj. Neizbježno, nova avantura počinje. Nova knjiga. Mora da počne. Za mene koji će učiti da gleda na budućnost različitim očima. Koji će krenuti u nove izazove koje mi život nosi i u kojima nikada neću prestati da budem unutar igre.
 
Onaj koji će osjetiti strahopoštovanje nekoga ko je iskusio mnogo izazova, ponekad pobijedio, mnoge izgubio, ali koji će uvijek biti svjestan da je svaki drugačiji od onih prethodnih. Samim tim teži. Na stadion sam stigao biciklom. Bio sam jako mlad. A sutra želim da simbolično odšetam odatle kako bih osjetio svaku stopu, svaki bol od otuđenosti i svaku radost zbog pozdrava. Da se osjetim dirnutim. I da shvatim da nikada neću biti daleko od mjesta koje nazivam domom - zauvijek! I da pozdravim suigrače i prijatelje koje nikada neću prestati da nazivam BRAĆOM. Fino ala Fine! Zauvijek vaš, Gianluigi Buffon. "


Sport.ba