''Medijima nije bilo zanimljivo ni to kada je u jeku kampanje motorno vozilo ‘nasilno probilo’ policijsku pratnju i u vožnji udarilo u moje vozilo, za što je pokrenuta istraga u županijskom Tužiteljstvu, što bi bila udarna vijest u svakoj drugoj zemlji'', rekao je u intervjuu Živko Budimir predsjednik Federacije BiH i Stranke pravde i povjerenja govoreći o svojem ''nestanku iz medija''.

Budimir je u intervjuu za Dnevni list rekao kako je trend njegove manje prisutnosti u medijima prisutan još od ranije.

''No, činjenica je da od izbora u listopadu prošle godine gotovo da i nema mojih medijskih istupa. Objektivno, izborni rezultati SPP-a i mene kao kandidata za člana Predsjedništva BiH, bez obzira koliko su oni posljedica manipulacija izbornim procesom, ne daju mi za pravo ‘gurati se’ u medijski prostor i iznositi određene stavove. A što se tiče aktivnosti i istupanja kao predsjednik FBiH, njih je bilo, no očito nisu bili dovoljno zanimljivi medijima'', rekao je Budimir.

Prijetnje

Istaknuo je kako je dobivao i prijetnje ali da ih više nema i da je uvjeren da ih neće ni biti.

''Više ne dobivam prijetnje, a nisam se bojao niti dok sam ih dobivao, pa zašto bi se bojao sada? I tijekom mandata nerijetko sam bio bez pratnje, a u posljednje vrijeme vrlo često i nisam doživljavao nikakve neugodnosti. Ne očekujem ih ni ubuduće'', rekao je Budimir.

Istaknuo je kako ne bi bio iskren kada bi rekao da nije razočaran izbornim rezultatima ali i da članovima njegove stranke nisu potrebna objašnjenja preko medija što se dogodilo na izborima.

''Svoje stavove o izborima sam iznio u jednom dokumentu koji sam uputio na razne adrese međunarodnih subjekata. Zašto o tome ne govorim javno? Zato što to ne bi ništa promijenilo, a bilo bi komentirano kao da time pravdam izborni rezultat ili poput lika nekadašnjeg crtića, Kalimera, vičem: ‘To je nepravda’'', rekao je Budimir mostarskom Dnevnom listu i dodao kako je ''u ovakvoj ‘demokraciji’ kakvu mi imamo u BiH – nemoguće pobijediti HDZ'', ali i političke snage koje se predstavljaju kao nacionalne, a u suštini su kriminogene i uzročnik svih problema u BiH.

Izdaja

Istaknuo je kako nema kompleks manje nacionalne vrijednosti te da će vrijeme pokazati tko je izdajnik hrvatskog naroda.

''Ja znam da to nisam i nisam nikada bio niti ću biti. Bilo bi potrebno jako puno redaka da bih odgovorio na pitanje bih li to u sličnim okolnostima ponovio. Mogu samo reći da, kada bih bio uvjeren da će to dovesti do sankcioniranja kriminogene privatizacije, korupcije te konačnog uređenja Bosne i Hercegovine kao normalne države jednakopravnih građana i naroda, bio bih spreman podnijeti i veći teret'', rekao je.

Budimir, koji će uskoro napustiti mjesto predsjednika Federacije BiH, rekao je kako je uspio dokazati da je ''institucija predsjednika FBiH temeljem ustavnih ovlasti izuzetno snažna, kao i to da do sada nije bila korištena na način zaštite ni nacionalnih interesa, interesa građana pa ni institucija FBiH''.

Kaže kako me misli da izborni rezultati SPP-a znače i prestanak njegovog političkog djelovanja.

''Bosna i Hercegovina može opstati i jamčiti jednakopravnost svim građanima i narodima samo kao moderna europska država s jednim predsjednikom i Vladom BiH te regionalizacijom BiH, bez entiteta. Sve drugo je samo produžetak agonije njezinih građana i naroda te daljnje ekonomsko urušavanje'', rekao je Budimir mostarskoj tiskovini.

bljesak.info