U nedjelju su se u 33. kolu brazilskog prvenstva u Rio de Janeiru sastali Vasco da Gama i Bahia. Bio je to važan sraz momčadi iz donjeg dijela prvenstvene ljestvice koje se bore za ostanak u ligi.

Susret će ostati upamćen po trenutku kad je domaći stoper Leandro Castan (34) ovaj susret učinio 'nezaboravnim' za golmana Bahije Douglas Friedrich (32).

Igrala se 78. minuta utakmice, bilo je 0:0 u iznimno važnom susretu, jer su obje momčadi par bodova iznad zone ispadanja pa je svaki bod zlata vrijedan.

Momčad Vasca bila je u napadu, svi su igrači krenuli prema gostujućem šesnaestercu u trenutku kad je dosuđen slobodan udarac, pa tako i stoper Leandro Castan (34).
 


Malo je reći da je Castan bio neporezan jer je u suludom naletu brutalnim startom kopačkom u glavu pogodio gostujućeg golmana Douglasa Friedricha. Lopta je nakon toga završila u golu, igrači Vasca proslavljali su vodstvo u trenucima dok je nesretni Friedrich u bolovima ležao na travnjaku.

Nesretni golman se držao za lice, njegovi suigrači su pokušavali objasniti glavnom sucu da pozove liječničku pomoć. Tek je tada reagirao VAR pa je 'djelitelj pravde' otišao pregledati spornu situaciju. Trebalo mu je nešto vremena da shvati kakvu je pogrešku napravio.

Jasno, odmah je poništio gol domaćina, a Leando Castan je za svoj brutalan nasrtaj na protivničkog golmana zaradio crveni karton.

Inače, iskusni Castan je cijelo desetljeće igrao u Serie A, većinom za Romu, a potom i za Torino, Cagliari te Sampdoriju. Prije dvije godine vratio se u rodni Brazil, a sada bi mu ovaj brutalni start mogao obilježiti cijelu karijeru.