Dominik Livaković, hrvatska reprezentativna 'jedinica' stavila je svoj ugovor na 'stand by' do ljetnog prijelaznog roka. Dakle, Livi kojem ugovor istječe na ljeto 2024. godine zasada ne misli produžiti ugovor s Dinamom.

Problemi?

Ukoliko u mercatu koji slijedi ne dođe do inozemnog transfera onda će se klub i on krenuti u pregovore oko novog ugovora. Ipak, za vjerovati jest da će Livaković ipak ostvariti inozemni transfer i da će mogući klub kupac ispoštovati onu njegovu izlaznu klauzulu koja iznosi 10 milijuna eura.

Iako još nije stigla niti jedna službena ponuda, u plavom domu ne brinu previše, ima još vremena do starta ljetnog mercata, vjerovanja su da će doći. Zasada su poznata tri kluba s kojima su uspostavljeni određeni kontakti, to su Manchester United, Villarreal i Fenerbahče.

Produljenje ugovora s Brunom Petkovićem je zapelo, on je tražio godišnju plaću od 1,2 milijuna eura, što bi bila najveća godišnja zarada koju je jedan igrač Dinama dobio u povijesti modrog kluba, prenose Sportske novosti.

Dinamo na to neće pristati i tu neće biti nikakvih pomaka. Barem kad je klub u pitanju. I Petku ugovor ima rok trajanja od 30. lipnja 2024. godine. Nekako su sve oči uprte u njegovog menandžera Ivana Cvjetkovića, očekuje se da bi mogao s nekom dobrom ponudom navratiti u Maksimirsku 128.

Do ljeta

Hoće li to biti ona Trabzonspora Nenada Bjelice o kojoj se šuška, vidjeti ćemo. Petković se poput Livakovića stalno spominje kao izlazni eksponat kad stignu prijelazni rokovi, ali povijest nas je naučila da su dosada sve to bili pucnjevi u prazno.

Jasno kao dan, za Dinamo bi bilo podosta važno da Petković produži ugovor, jer onda bi imali bolju poziciju kad se radi o pregovorima o njegovom transferu.

Kad igrač ulazi u zadnju godinu ugovora, onda se prostor za pregovore drastično sužava. Dinamu onda ostaje da samo ovog ljeta ili na zimu dobiju odštetu. S tim da je ta odšteta uvijek u pravilu manja, jer svaki klub naravno zna da je Petko pred kraj ugovora.

A naravno, zainteresirani mogu s njim dogovoriti ostanak u plavom domu još godinu dana, a onda mu kod potpisa dati veću plaću, bez odštete modrom klubu. Dakle, ako Petković ne potpiše novi ugovor, Dinamu ostaju još samo dva prijelazna roka da ga unovče. Kad se radi o Livakoviću, onda to nema veze, jer on ima izlaznu klauzulu...